38 entry daha
  • yeni düzendeki serileri birer ikişer sıradan ve gereksiz cümle ile özetlemek ve önerilerde bulunmak gerekirse:

    batman: scott synder yazıyor, tek kelimeyle mükemmel batman yazıyor. bir tane batman çizgiromanı takip edecekseniz o seri bu olsun. ileride; "batman'in şu hikayesini mutlaka okuyun" tarzı listelere girecek hikayeler yazıyor. greg capullo çiziyor. mükemmel çiziyor.

    detective comics: tony daniel yazıp çiziyor, çok kötü yazıyor, çok iyi çiziyor. çok çizgiromana saran biri değilseniz okumayın derim. bu elemandan önemli bir batman hikayesi çıkmaz.

    batman and robin: peter j. tomasi yazıyor, bu eleman bildiğin dünyanın en ortalama çizgiroman yazarı. hiçbir zaman boktan yazmaz ama akılda kalan da bir şey de asla yazman. damian'ın (robin) ana karakter olduğu tek seri. batman rip'i kaldığı yerden devam ettirmeye çalışıyor. çok merak etmiyorsanız okumayın, damian'ın karakterini biraz da bozmuşlar gibi, ya da dick'le daha iyi bir ikili oluşturuyorlardı.

    nightwing: kyle higgins yazıyor. eleman hakkında hiçbir fikrim yok, sadece dick grayson'a bayıldığım için okuyorum. ama ilk iki sayısı çok ortalamaydı. çizgiler fena değil.

    batwing: judd winick yazıyor, sevdiğim bir yazar ama batwing çok boktan bir fikir olmuş. afrika'nın batman'inin başına gelenler kısaca. batman incorporated'dan çıkma bir spin-off'umsu. çizimler de çok kötü. okumayın bence. kesin iptal edilir yakın zamanda.

    batman the dark knight: david finch yazıyor ve çiziyor. aşırı gereksiz, aşırı kötü bir seri. çok çok kötü. kesinlikle okumayın. berbat. sadece çizimler süper. eleman çünkü aslen bir çizer, yazar değil.

    batgirl: barbara gordon'ın tekrar batgirl olduğu seri. gail simone diye bir hatun yazıyor, eski düzende çok iyi yazıyordu, biraz bozmuş gibi. ya da ben gordon'ı okumak istemiyorum. merak etmiyorsanız okumayın.

    batwoman: mükemmel çiziyor williams, neredeyse olağanüstü. karakter de çok ilginç, kesin karar vermeden önce ilk hikayeyi bitirin ama bence okuyun.

    catwoman: selina, batman'in kim olduğu bilmiyor, sevişiyorlar falan. sonra gidiyor hırsızlık yapıyor. judd winick yazıyor gene. çizimler ortalama göze batmıyor. seksi meraklıları okusun. ben okuyorum. lol.

    birds of prey: yine eski düzende bayıldığım bir seriydi ama şu anda çok beğenmiyorum. bir sürü dc hatunu bir araya toplanıp adam dövüyor. çok seksi o yüzden okuyun. garip isimli bir adam yazıyor, aklımda tutamıyorum o yüzden. bu arada seksi derken ciddiyim, dalga geçmiyorum.

    red hood and the outlaws: jason todd, arsenal ve starfire bir şeyler yapıyor ama o kadar kötü ki, asla okumayı düşünmüyorum. çok geçmede iptal de edilir zaten seri. jason todd'lu hikayeleri sevsem de bu büyük hayal kırıklığı.

    gelelim batman dışındaki serilere.

    action comics: grant morrison adamım yazıyor, mükemmel ötesi bir şeyler oluyor. superman'in ilk yıllarını anlatıyor ama basit bir origins hikayesi değil, superman mitini baştan yazıyor adam. kesinlikle takip edin. superman'den nefret etseniz de okuyun. rags morales çiziyor. mükemmel ötesi çiziyor ayrıca.

    superman: bir o kadar boktan bir seri olmuş bu. perez diye bir adam yazıyor. sanırsın ki 70'lerden kalma bir çizgiroman okuyorsun, adam o kadar geri kalmış. bu hikaye bitsi şutlarlar adamı bence. paul cornell'i ben çok görmek istiyorum superman'i yazarken. çünkü mükemmel yazıyor. düzen değişmeden önce action comics'in son 10-15 sayısını o yazmıştı. yazar değişene kadar okumayın bence.

    superboy: lodbell diye bir eleman yazıyor. çok sevmesem de superboy'u, fena değil bu seri. origins hikayesi ama bilen sıkılabilir. yine de seriyi teen titans ile bağlıyorlar, o yüzden gerekli görülebilir okumak için.

    supergirl: bu da yüz kere anlatılan supergirl origins hikayesinin tekrarı. ama ben çok eğleniyorum yine de. bayılıyorum çünkü hatuna. çizgilerden ibaret olsa da aşık olunası bir hatun. ama merak eden okusun. bir de o kadar da seksi değil seri.

    gelelim green lantern'e:

    green lantern: seri hiçbir şey değişmeden kaldığı yerden devam ediyor. geoff johns devam ediyor yazmaya. okurken kaybolmazsınız ama eğlenmeyebilirsiniz o yüzden. size kalmış yani okumak. yine de genelde merak edilen bir karakter olduğu için hal jordan okuyun derim.

    green lantern corps: stewart ve guy'ın bir şeylerini anlatıyor. green lantern olayına genel olarak meraklıysanız okuyun. yoksa pek bir esprisi yok. peter j tomasi yazmaya devam ediyor.

    green lantern new lanterns: en sevdiğim lantern kyle'ın başına gelenleri anlatıyor ama çok çok kötü bir seri bence okumayın. kyle kim diyorsanız, hiç okumayın zaten.

    red lanterns: sakın okumayın, çok çok gereksiz, çok çok kötü bir seri. değmez.

    devam edelim:

    justice league: "must read". geoff johns yazıyor, jim lee çiziyor. fazla söze gerek yok ama jim lee kim diyenler sussun.

    justice league international: adı üstünde farklı milletlerden süper elemanların grubu. başlarında en sevdiğim dc karakteri booster gold var. batman'den daha çok seviyorum adamı o derece. dan jurgens yazıyor. baba booster'cıdır, hakkını verir.

    aquaman: geoff johns yazıyor, ivan reis çiziyor. evet elemanın soyadı reis. çok süper bir seri olmuş. mükemmel çizimler. tek kelimeyle mükemmel. mutlaka okuyun. bayıldım ben.

    wonder woman: önemli elemanlardan olan azzarello yazıyor. çok süper bir giriş yaptı seri, çok kaliteli bir sunuş var. bu da mutlaka okunması gerekiyor bence. bayıldım gene.

    the flash: hiç sevemediğim johns'dan sonra, hem yazan hem de çizen manapul çok şahane işler çıkartıyor bence. bu da mutlaka okunası bir seri olmuş. bayıldım buna da.

    captain atom: sempati duyduğum bir karakter ama krul'un hikayelerini sevemiyorsunuz. muhtemelen okumayacağınız bir seri olacaktır bu. ama bir göz atın yine de karakterin hatrına. yine de yakın zamanda iptal olmaya aday.

    the fury of firestorm: çok beklenen bir seriydi, özellikle bizim eleman yıldıray çınar'ın çizdiği düşünülürse, ama çok çok boktan bir seri olmuş. yanına yaklaşmayın. gail simone dediğim gibi batırıyor bu aralar. çabuk iptal olur bence.

    green arrow: tek kelime, okumayın. aşırı sıkıcı ve gereksiz, basit ve sıradan şeyler anlatılıyor.

    the savage hawkman: bunu da sakın ama sakın okumayın. bir daha çizgiroman okumak istemeyebilirsiniz. çabuk iptal olur.

    mister terrific: okumayın bu da çok boktan.

    dc universe presents: sabit bir karakteri olmayan seri. sırayla kendi serisi olmayan karakterlere hikaye yazıyorlar. deadman ile başladılar. hikaye çok çok sıkıcı, sonunu nasıl getiririm bilmiyorum. arada bir hangi karakterin hikayesi var diye bakın ona göre okuyun bence.

    legion of super-heroes: önceden bu seriyi okumuyorduysanız, yanına bile yaklaşmayın. aşırı karışık ve aşırı hardcore legion'cılar için. ama paul levitz baba süper orası ayrı.

    bir kaç tanesini çabuk geçicem: static shock, blue beetle, hawk and dove, legion lost kesinlikle okunmaması gereken seriler. merak bile etmeyin.

    teen titans: normalde aşırı sevilen bir seridir ama karakterlerin kostümleri o kadar boktan ki çabuk soğuyabilirsiniz yine de red robin, wonder girl, kid flash, superboy falan var. genç justice league takımı. eğlenceli oluyor genelde. siz bilirsiniz o yüzden. şans verilebilir.

    çok kıyıda köşede kalmaya mahkumlara geçiyorum:

    stormwatch: geçmişi olan bir seri ama benim hiçbir fikrim yok çünkü wildstorm'dan transfer. martian manhunter var ama o yüzden okuyorum. paul cornell yazıyor bir de, okunası eleman dediğim gibi.

    grifter: bu eleman da wildstorm transferi. çok ilginç geldi bana. origins anlatıyor, hiç bilmediğim için hevesle okuyorum. eleman "con" yapıyor losttaki tatlı herif gibi. bir de cafu çiziyor, eleman mükemmel ötesi çiziyor. bence kesin okuyun.

    deathstroke: elemanı sevsem de bu seri çok boktan olmuş bence. yanına bile yaklaşmayın. bilmeyenler için bu eleman punisher'ın dc versiyonu gibi bir şey.

    suicide squad: genelde sevilen bir seri. bir avuç super kötüyü grup yaptırıp göreve yolluyorlar. ama ben hiç sevmiyorum, zaten çok da kötü yazılmış bir seri olmuş. okumayın bence.

    omac: ilginç bir şekilde mükemmel olmuş bu seri. dan didio yazıyor, ki genelde süper yazmaz bu eleman. ama bayıldım ben. aksiyon mükemmel. bir de baba keith giffen, jack kirby gibi çiziyor. mükemmel kısaca. bence kesin okuyun.

    blackhawks: bok gibi olmuş, bence kesinlikle okumayın. anlatmaya çalışmayacağım bile.

    men of war: bunu listeye bile eklemeyecektim. o kadar boktan ki, kusasım geldi okuduktan sonra ilk sayıyı. asker hikayeleri anlatıyor ama çok çok çok çok kötü.

    voodoo: bu da wildstorm transferi ve mükemmel gibi gözüküyor. çok basit ama kılık değiştirebilen bir uzaylı hatun gavırmınttan kaçıyor. yine de çok sürükleyici ilginç bir şekilde. bunda tabiki serinin aşırı seksi olmasının da etkisi var. bir de sami basri çiziyor, mükemmel çizer. çok seksi çizer ayrıca.

    all-star western: bu da aslında mükemmel bir seri ama pek rahabet görmez gibi. kovboy çizgiromanı, zamanının gotham'ında geçiyor. mükemmel bence mutlaka okuyun. dedektiflik şeysileri de var.

    garip ama mükemmel serileri barındıranlara geçiyorum:

    justice league dark: büyücüler topluluğu. asıl adlarının shadowpact olması gerek ama satsın diye adını böyle koymuşlar. john constantine grubun içinde. sıkıcı geldi bana ama belli olmaz tabii. bence şans verilmeli.

    swamp thing: scott synder'in ikinci serisi. bu da mükemmel ötesi bir seri. zaten swamp thing önemli bir karakter scott da harikalar yaratıyor bence. yardıram bir çizer olan yannik paquette de var. on numara bir seri. seri korku öğeli.

    animal man: bu da zaten mükemmel olan bir karakterin mükemmel geri dönüşü. jeff lamire yazıyor, ilginç bir şekilde mükkemmel ötesi yazıyor. korku öğeli seri. diyesim geliyor korku öğeli diye. çizgiler de şahane, mükemmel. mutlaka okuyun bence.

    frankenstein, agent of s.h.a.d.e.: çok garip, aşırı garip bir seri ama aşırı eğlenceli ve aksiyonu bol, sürükleyici. adı üstünde bir seri ayrıca ondan anlatımıyorum çoğunun içeriğini zaten. bunu da jeff lamire yazıyor, iyi yazıyor, süper yazıyor.

    i, vampire: vampirimiz eksik kalmasın diye yayınlıyorlar galiba. gore ve korku öğeli ama öyk bence, hiç sevmedim. ama mutlaka beğenen çıkacaktır, o yüzden şans verilebilir. aşk şeyimsi şeyler de var ama ona göre.

    ressurection man: tam anlamıyla on numara bir seri daha. okumadan önce hiçbir fikrim yoktu ama bayıldım ben. mutlaka okunmalı bence. bu da adı üstünde bir seri. pof yazmaktan sıkıldı galiba. hep aynı şeyleri yazıyorum. neyse bitiyor.

    demon knights: paul cornell'in merlin zamanı medieval temalı serisi. etrigan var. rar! baylıyorum elemana. öte yandan çok çok iyi bir seri olmuş ayrıca. çizgiler de şahane. madan xanadu falan da var. ilginç olmuş. bence mutlaka okunmalık.

    işte böyle.

    düzenleme: superman'de kesin bir değişiklik olur demiştim. tahmin ettiğim gibi yedinci sayı ile keith giffen ve dan jurgens, perez'in yerine geliyor. mükemmel olacak yedinci sayıdan itibaren takip edin derim. ben bir çay koyup geleyim.
119 entry daha
hesabın var mı? giriş yap