72 entry daha
  • özet geç lan piç demeyin, tl dr demeyin diye entrynin özeti: son 1 aydır iron maiden'ın en iyi albümü olduğuna kanaat getirdiğim şaheser.

    --- spoiler ---

    zamanında stumbleupon'a kayıt olurken ilgi alanlarıma heavy metali de eklemiştim. 10 ekim tarihli haftalık olağan websitesi tavsiyeleri mailine şu olağanüstü linki de eklemişler. ben de görür görmez masaüstü duvar kağıdı olarak ayarladım. o zamandan beri de öyle duruyor ve her gördüğümde (yani zamanımın büyük bölümünde*) kafamda direk different worldün başları çalmaya başlıyor, engelleyemiyorum. bu sebepten olsa gerek bu albümü şu son 1 ayda daha önce dinlemediğim kadar dinledim. aslında son 1 ayda başka bir albüm veya bu albümdekiler dışında herhangi bir iron maiden şarkısı dinlediğimi de hatırlamıyorum.

    anlamakta zorlandığım şey bu albümdeki her bir şarkının dinledikçe daha da güzel gelmeye başlaması. öyle her albümde her şarkıda olacak bir şey değil bu. hele pop şarkıları falan başta hoşunuza da gitse 4-5 dinledikten sonra sıkmaya başlar. bu albümdeki bazı şarkıları belki 100 kere belki de daha fazla dinlemişimdir. buna rağmen her dinleyişimde sıkılmak bir yana daha da hoşuma gidiyor.

    böylece yıllardır cevab veremediğim "iron maiden'ın en iyi albümü hangisidir?" sorusuna da kendimce bir cevap bulmuş oldum sonunda. zaten bu soruya cevabım ya amolad ya powerslave olur diye düşünüyordum, ama powerslave ve the rime of the ancient mariner sebebiyle powerslave albümü biraz daha ağır basıyordu. #17684431 ve #24065216 numaralı entrylerimde yazdıklarımın hala arkasındayım. hala the rime of the ancient mariner bana göre iron maiden'ın en iyi şarkısı. powerslave hakkındaki görüşlerim de değişmedi. ama amolad albümünde brighter than a thousand suns, the longest day, for the greater good of god, lord of light, the legacy gibi mükemmel şarkıların olması bu zor kararı vermemi kolaylaştırdı*. sonuç olarak en iyi şarkı bölümü powerslave'de, en iyi şarkı the rime of the ancient mariner, ama bunlara rağmen en iyi albüm a matter of life and death şeklinde bir kararla bu uzun entrymi noktalıyorum.

    --- spoiler ---

    not: çıkalı bir yıldan fazla olmasına rağmen hala diğer albümler kadar dinlemediğim the final frontier albümünü bu değerlendirme kapsamının dışında tutuyorum.
23 entry daha
hesabın var mı? giriş yap