3 entry daha
  • kesinlikle genişletilmesi gereken bulvar. yalnız genişletilmesinden kastım ekstra şerit değil(ki zaten bunu yapacak alan da pek yok.) dar şeritlerin kendi içerisinde birazcık genişletilmesi. yanınıza bir otobüs veya kamyon geldiğinde üç buçuk atmanıza neden olabilecek bir darlıktan bahsediyorum. trafiğin aşırı yoğun olmadığı saatlerde ortalama hızın 100 km/h olduğu bu yoldaki daracık şeritler sık sık yaşanan kazaların bence asıl sebebi(ayrıca o hızda elinde telefonla bu yolda seyreden sürücülere de ayrı laflar hazırladım.ulan zaten şeritler dar. bir de elinde telefonla şeridini tutturamıyorsun. sonra kaza da olur olay da olur).

    ikinci fikrim yolun sağ şeridinin çat diye bitmesi yerine yarı şerit genişliğinde bir kaçış alanı diye adlandırabileceğimiz şeritçiklerin açılması(köprü üzeri hariç diğer kısımlarda olabilir gibi geliyor bu).böylece en küçük bir kazada yolun tıkanması biraz azaltılabilir. bunu yazma nedenim ise kazaya karışan araçların sırf yol açılsın diye orta refüje(bildiğimiz ortadaki yeşillikli alan) kaldırılıp karşılıklı trafiği tehdit etmesi.

    türk traktörün önündeki köprüye ayrı bir parantez açmak gerekirse ulan senin üzerindeki yükseltileri hangi akıllı tasarladı öyle. yemin ediyorum her seferinde arabanın tekerlerinin yerden kesildiğini hissediyorum(istemsiz dıgıdık sesleriyle desteklendiğinde ata binmekle eşdeğer duygulara yol açmaktadır.)

    sözlükçülere son bir not: son zamanlarda buradaki kazalarda gözle görülür bir yükseliş var.aman dikkat!
32 entry daha
hesabın var mı? giriş yap