137 entry daha
  • kime göre, neye göre bir düzenden bahsettiğimize açıklık getirmeliyiz öncelikle.

    ilk çağlarda, ilim irfan fukarası insanlık güneş ışığına, en basit örneğiyle kendinden büyük avları yakalayabilmek için ihtiyaç duymuş dolayısı ile gece uyumuş gündüz yaşamış olabilir. gel zaman git zaman, türlü alışkanlıkları değişmiş, doğayı değiştirmiş, kendisi de işine geldiğince evrilmiş insan evladı bu çağ dışı gece uyuma, gündüz yaşama alışkanlığını, akıl almaz bir yobazlık ile 21.yy'a kadar taşımıştır.

    bu yobazlığın arkasında da şuan düşünüp bulduğum kapitalist sistem vardır. neden? hemen açıklıyorum... bu parayı çok seven kapitoş efendiler 'vay efendim bir de elektirik faturası mı ödeyeceğiz! bu yüzyıl da gelişmeyi, evrilmeyi versin insanlık' diye diye bizleri, geceleri (yani zihinsel olarak en üst seviyede olduğumuz saatler) uyumaya, gündüzleri (yani karga bokunu yemeden) uyanmaya mecbur bırakmışlardır. efendime söyleyeyim insomnia, narkolepsi, envayi çeşit de uyku apnesi * * * gibi doğru düzgün tedavisi olmayan bir sürü illet ile karşı karşıya bırakmışlardır. (sağlık bakanlığına açık mektup: araştırılsın, bakılsın özelikle sanayi devriminden önce böyle illetlerin esamesi okunuyor muymuş?)
    (ayrıca bana inanmayan veyahut şüphe ile bakan arkadaşlarım, genetiğimiz ile oynayan bu kapitalist efendilerin elektrik fetişistliğine başka bir örnek: bakın görün! hiç mi olmadı; koskoca plazada yada kıç kadar ofisde merkezi sistemden kısılan klimalar önünde eridiğiniz yaz günleri, götünüzün donduğu sabahın körleri....?)

    şimdi ise 21.yy ilk çeyreğinde, ailesinden kapitalizme yeterince kurban vermek sureti ile kısa süre de olsa sistemin elinden kurtulmuş biz gençler kendimizi hasta sanıyor, tedavi arıyor, tedavi bulamıyor, sosyal çevremizden dışlanıyor, kapitalizmin ehlileştirdiği ebeveynlerimizden azar işitiyoruz. ve hep ne duyuyoruz? ''-sen bir çalışmaya başla o zaman görücem seni bakalım böyle 'akşamlara' kadar yatabilecek misin?''

    o değil de şu sıçtın mavisi mi?

    p.s aslında bir kaç felsefik teorim daha var ama melatonin hormunum yeterince evrilemediğinden hala bu saatlerde salıyor kendini.
478 entry daha
hesabın var mı? giriş yap