10 entry daha
  • geçilmesi halinde eğitimi şu anda bulunan durumdan daha kötüye götürecek dayatma.

    neden mi?

    birincisi atalarımız söylemiş, "zorla güzellik olmaz". siz ne kadar dayatırsanız dayatın, okumak istemeyen bir öğrenciyi okulda tutarak, okumak isteyenlere zarar vermekten başka bir şey yapamazsınız.

    ikincisi, ülkemizde mesleki eğitim şu anda içler acısı haldedir. mesleki eğitime şu anda kesinlikle iyi öğrenciler gelmemektedir. kalbur altı öğrencilere en iyi eğitimi verseniz de, bir fabrikanın vs.'nin sorumluluğunu bu mezunlar taşıyamazlar. somut bir örnek vermek gerekirse, şu anda memleketteki tüm meslek liselerinin bilişim bölümleri(sınavla öğrenci alanlar da dahil), mesleki yeterlilikleri taşımayan öğrenciler mezun etmektedirler. dört işlemi sorunsuz yapamayan öğrenciden programcı da olmaz, donanımcı da olmaz.

    üçüncüsü, okumak istemeyen "eşek kadar" lise öğrencilerini okulda zorla tutmak, kontrolü mümkün olmayan disiplin sorunlarına neden olacaktır. zorunlu 12 yıllık eğitime geçildikten sonra liselerde kan gövdeyi götürecektir. tarihe not düşmek adına bunu da belirtmek gerek.

    dördüncüsü, okulların altyapıları kesinlikle bu geçiş için müsait değildir. altyapı olmadan 12 yıllık zorunlu eğitime geçilmesi, sınıf mevcutlarının en az iki katına çıkması demektir.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap