47 entry daha
  • bazi insanlar bu filmin bir muzikal oldugunu goz onune almayarak gidip burun kivirmislardir, "ne o oyle durup dururken sarki soyleyip dans etmeye basliyorlar" gibi yorumlar bile yapmislardir. * baska bir elestiri de smells like teen spirit, roxanne, material girl gibi sarkilarin kullanilmis olmasi kendi orijinal sarkilari yerine. a knights tale'de we will rock you sarkisinin kullanilmasinin elestirilmesine benzettim ben bunu. tabi aslinda elestirilebilecek bircok yon daha bulunabilir ama bu film, muzikallere * farkli bir boyut getirmeyi basarabilmis derecede basarili bir filmdir. filmde kullanilan muzikler ise gelmis gecmis en guzel sountracklerden birini yaratmistir ve bence her sarki gayet yerinde kullanilmistir.
    (bkz: moulin rouge soundtrack)

    baz luhrmann, her sahnede, ozellikle moulin rouge'un ilk sahnesinde seyircilere ordaki o heyecani, o kalabaligi, eglenceyi, kisacasi filmdeki karakterlerin icinde bulundugu atmosferi o kadar basarili kullanmistir ki insana kendini filmin icinde hissettirir.
    filmde her seyredildiginde bir baskasini farkettiren kucuk ayrintilar ve olaylarin abartilisi ise her tekrar seyredisi keyifli kilar.. filmdeki renklerin kullanilisi ise kesinlikle cok etkileyicidir, bunu ayarlana sapka cikartmak gerekir.

    truth, beauty, freedom and above all things, love....
161 entry daha
hesabın var mı? giriş yap