• aslen sağcı, milliyetçi, muhafazakar, dinci olmasına rağmen çıkarları uğruna yabancı ülkelerde sol partilere oy veren insanlardır. kabaca üçe ayrılırlar:
    1: gurbetçiler: almanya, fransa, hollanda, avusturya gibi ülkelerde yaşayan türk asıllı insanlar büyük çoğunlukla sosyalist, sosyal demokrat, yeşiller, işçi partisi, komünist parti gibi partileri desteklerler, oy verme hakkına sahip olanlar bu partilere oy verir, bu partilerden aday olur, politikaya atılır. bu insanlar türkiye'de ise çoğunlukla sağ partilere oy vermektedir. kendileri azınlık, yabancı, konuk iken çoğulculuğu, mozaiği, azınlık haklarını savunurlarken kendi ülkelerindeki azınlıklar, "öteki"ler umurlarında değildir. bulundukları ülkelerde genelde devletin asimilasyon politikalarından çok, yabancı düşmanı grupların ırkçı saldırılarından, yabancı düşmanlığından şikayetçilerdir.
    2: yabancı ülkelerdeki türk azınlık: yunanistan, bulgaristan, kıbrıs, ırak, yugoslavya gibi ülkelerdeki asimilasyon politikalarından şikayetçi yüzyıllardır orada yaşayan türk azınlık.
    3: politik düşünenler: ermeni soykırımı, türkiye'nin ab üyeliği vs. gibi sebeplerle türkiye'de yaşadıkları halde fransa, hollanda, almanya gibi ülkelerde türkiye'nin ab üyeliğine engel çıkarmayacak, ermeni soykırımını inkar yasasına karşı çıkacak sol partilerin kazanması için dua ederler. fransa anayasa komisyonunda ki solcu üyeleri bile sayarlar. ntv, cnn-turk gibi haber kurumlarında dış politika yorumu yapan isanların önemli kısmı bu guruba dahildir.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap