6 entry daha
  • üyelerini şu sıralar tam olarak "bıçak kemiğe dayandı" kafasına getirdi.

    tüm banka şubelerinden çalışanların yazmış olduğu ve toplu iş sözleşmesi görüşmelerine ilişkin isteklerini içeren yazılar, e-posta yoluyla dolaşmakta. doğal olarak bu e-postalar çalışanların vahim durumunu da gözler önüne seriyor. günde 10 saat çalışma artı hafta sonu mesaisi için verilen 800 lira maaş, çalışanın yakını rahatsızlandığında ve işe gelemediğinde verilecek idari iznin müdüriyet yetkisine bırakılması ve yıllık izinden düşmek isteyen müdürlere bir şey denmemesi, "millete kredi, kredi kartı, kıl, yün satın" denilerek prim diye 40-50 lira para verilmesi ve bunun gibi pek çok olumsuzluğa rağmen sendikanın sert bir talepkarlıkla çalışanların hakkını savunmuyor olması, dolaşan e-postaların ana başlıkları.

    gayri resmi bir açıklama olarak, sendikanın temsilcilere "bu e-postaların dolaşması etik değil" beyanatı ise hayret verici.

    bugüne değin hiçbir mitingde, eylemde ya da sınıfsal bir protesto gösterisinde görmediğimiz bu sendikanın tek yaptığı, çalışanlar arasında spor turnuvaları düzenleyip "biz bir aileyiz" kafasında davranmaya devam etmek.

    çalışanlarının üyesi olduğu ülkenin en büyük bankasında, demirbaş bir bilgi olarak herkesin benimsediği "sendikada adamın varsa her işin hallolur" mottosuna ise diyecek lafım bile yok.

    ilgili bankaya gidip rastgele bir çalışana sorun bunu, "yok abi, burada her şey mevzuata uygun yapılır" diyen insan bulamazsınız.
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap