1782 entry daha
  • saat olmuş 3. sabahtan beri iş yerinde, evde, bilgisayar başında, tv başında, kardeşim, babam, ben ne bulursak izledik. iddianameyi okudum, savunmaları okudum, gazetelerdeki yorumlara baktım, sosyal medyayı arşınladım. deli miyiz biz? günlerdir süregelen yanlışlıkları, davayla ilgili hukukçu olmadan iki taraftan gelen yorumları dinledim. kafayı mı yedik? öyle olmuyor işte. bugün sabah saatlerinden beri çağlayan'a binlerce insan geldi. genci, yaşlısı, kadını, çocuğu. bundan yarım saat öncesine kadar orada hala yüzlerce insan vardı. hadi diyelim gün içinde gelen grupların 100 tanesi kulübün adamı olsa, geri kalan yüzlerce insan oraya mamalanmak için mi geldi? orada insanlar inandıkları şeyi savunmak için, seslerini duyurmak için yer aldılar. aklı başında olan her takım taraftarı bu desteği takdir edecektir. o soğuğa rağmen, işeyecek, oturacak yeri bile olmadan o kadar insan saatlerce bağırdı, çağırdı. orada onca saat 3-5 yaşında çocuklar boşuna mı durdu? siz öyle sanın. bebelerin üzerinde demagoji sanın. hayatlarıyla oynanan insanların yerine kendinizi koyamadığınız sürece bu devran böyle gider sanın. biz öyle sanmıyoruz. nasıl ki türk halkı afet anlarında felaket anlarında birbirine inanılmaz yakın durur, destek olur. işte fenerbahçe taraftarı da bunu misliyle bu süreçte göstermektedir. bakan gözler bunu görecektir. bugün orada slogan atan, marş söyleyen, şarkı söyleyen, bayrak sallayan, çubukluyu sırtına geçirmiş herkese helal olsun, bugün sosyal medya'da, tvlerde, sokakta, orda burda neyse, bu kulübe destek olan herkese helal olsun.
    gerçek anlamda bu takımı bu kadar sevdiğimi, bu takımın taraftarlarının birbiriyle bu kadar yakın olabileceğini düşünmüyordum, yıllardır maçlara giderim. şu gün şu anda düşündüklerimi ve mutluluğumu hiçbir gs galibiyetinde almadım arkadaş. bak şimdi moron arkadaşım senin taşşak malzemesi yaptığın o adamların belkide hiç suçları yok ama hayatlarından hayat gidiyor. senin karakolun önünden geçmeye götün yemezken, maç izlerken ranzadan düşer falan diye espri yapmaya kendini kasarken o adamlar bir umut sevdiklerine kavuşmayı bekliyor. hepsinin çocuğu, karısı bilmem kimi var. sen ise oturmuş o ağzındaki salyalarla fener kelimesini gördüğün her başlığa tükürüyorsun, sarı, lacivert, aziz, o bu şu demeden her yere pisliğini bulaştırıyorsun. he sakın biz masumuz en temiziz dediğim sanılmasın ama şu gözünü de bir aç gerizekalı kardeşim. ister cimbomlu ol, ister kasımpaşalı. ister ibne ol, istersen faşist ol. ben seni yargılamam bunlardan dolayı ama biraz kafanı çalıştır. hayat senin gördüğün monitörden ibaret değil, orada gördüğün her kavrama ana bacı küfretme hakkın yok. senin aşağıladığını sandığın değerler bugün bizi bir arada tutuyor.
    yemin ederim hiç üzülmüyorum bugünkü karara. neden çünkü biliyorum ki bu işin sonu elbet gelecek. aksine ne kadar çok üstümüze gelinirse o kadar daha yakın duracağımıza inanıyorum. he sen o polisin sadece marş söyleyen taraftarın arasına masal anlatmaya girdiğini düşünüyorsan bilemem. sabahtan beri kalabalığın içine kaç tane sivil polis girdiğini bilemezsin, sonra kalkıp tgrt haber izlersin orada amcık ağızlının biri "fener seyircisi polise taş atıyor, şişe atıyor" der sende ona inanırsın. poliste bu taştan, şişeden dolayı gaz sıkmış, su sıkmış sanırsın.
    velhasılı, bugünden itibaren bugüne kadar ne derece birlik olduysak 10 katı daha birlik olmamız gerektiğini söylüyorum. bakın iddianameden ve davadan arta kalanlar 1 duruşmada temizlenebilecek şeylerdir. artık iş uzatmalarda, savcı işi alabildiğine uzatmaya ve yeni kulplar takmaya çalışmaktadır. 19 maçta şike yapıldığına ilk günden karar verilen davada bugün gelinen noktada şike yapmak için içeride kalan tek kişi bizim başkanımız. bu dava büyük cezaları geçti artık, bir şey olmayacak, saçma sapan suçlamalar önemini savunmalarla yitirdi. hakim kararında maçları istedi, sen o maçları izleyip aha lan şike buradaymış diyebileceğini mi sanıyorsun? allah aşkına işi makaraya vuralım hadi, lan şike dediğin şey guiza ile mi yapılır? buca maçını şike yaparak çevirmişse bu takım, oyuna guiza'nın girmesi de şikenin olmasından mıdır? sen karabük maçında son dakikada fener'in kalesine gol atmaya giden kaleciye ne yapıyor lan bu şampiyon mu olacak demedin mi? bunları izleyen hakiminde şikeyle ilgili savunmalar ortadayken olumsuz bir karar vermeyeceği kabak gibi ortadadır bence. bugün tutuksuz yargılananlar davanın ezici çoğunluğunu oluştururken bizim başkan ve 2 yöneticimiz azınlıkta olmalarına rağmen hala kuvvetli suç şüphesinden içeride tutulmaktadırlar. ne olacak yani? bu adamı tek başına mı hapse atacaksınız? zaten cihan oskay'a kaldıysa fenerbahçe'nin şike yaptığını belirlemek ben o mahkeme denen tiyatronun içine tüküreyim.
    bekleyip görelim kardeşler, çok değil 1 ay sonra bu iş iyice çözülecektir, gözleri olanlar görecektir, fanatizmden kör olanlarda aklınca makara yapmaya devam edecektir. biz buradayız, takipçisiyiz. bugün çağlayan, yarın silivri, metris neresi olursa olsun.
    (bkz: hep destek tam destek)
4262 entry daha
hesabın var mı? giriş yap