61 entry daha
  • ''oransal olarak'' düşürülmesi an meselesi, işçi sınıfının bir başka hak kaybına konu olan.

    "kazanılmış hakların korunması üzerine bir sistem kuracaklarını aktaran faruk çelik, kıdem tazminatı miktarının ise düşebileceğinin altını çizdi. çelik, şunları söyledi: "oransal olarak en yüksek bizde. en az işçinin yararlandığı ama kullandığında da en yüksek tazminatı aldığı bir sistem. bunu yaygınlaştırıp 1 ay bile çalışanın yaralandığı bir sistem kuracağız. bu iş kavga konusu değil."

    yukarıdaki açıklama ''oransal olarak en yüksek'' kıdem tazminatı gibi basbaya yalan barındırmasının dışında en az işçinin aldığı ülke olmamız konusunda haksız değil. ama sormazlar mı o zaman adama, niye bu kadar işçinin kayıtsız çalıştırılmasına, kayıtlı olanlarının da büyük bir kesiminin kıdem tazminatlarının gaspedilmesine göz yumuyorsun? cevabını ben vereyim senin yerine: patronların sömürüsünün artmasını, işçi sınıfının daha çok ezilmesini istiyorsun da ondan. çünkü sen çalışma değil sermaye bakanısın.

    ''bu iş kavga konusu değil'' kısmını kaçırmışım. buradan sendikalara bir mesaj veriyor sanırsam. bir kere de bir şeyi taraflarıyla görüş be vezirim. hep mi haklısınız yahu hep mi en iyisini siz bilirsiniz?
1145 entry daha
hesabın var mı? giriş yap