2144 entry daha
  • mümkün olduğunca şu konu, tanım neyse- altındaki her yazılanı okuyorum. ilk ve ikinci günün en büyük eleştirisi haliyle error 37, 75 vs diye uzayan server busy, battle.net down hatalarına bağlı sorunlardı.

    yani bu tabi ki online oyunlarla ilgili açılış günü tecrübesi olan oyuncuları şaşırtmamalı. biz zaten içecek ve yiyecekleri yanımıza stokladığımız ve skype üzerinden konutşuğumuz ekip ile daha 1-2 saat öncesinden ortalama 2 gibi girsek iyi diyerek login ekranına şifrelerimizi c/p spam yaptığımızdan hiç rage'e girmeden atlattık, 47. dakikada 3ümüz de içerdeydik.

    tabi istiyorsunuz ki, 110 tl verdik, aylar önceden aldık, yıllarca hazırlandı bu firma bugüne, bu olmamalıydı.
    inanın ben de sizin kadar isterdim, sizin kadar ben de stress test denen şeyin ne olduğunu, biliyorum.

    benim aksime stress testin ne olduğunu sadece kelimesel anlamda bilen bazı arkadaşlar bunca yılın gazı ve özlemiyle "abv blizzard, a... a... bilizard" tarzında yardırdılar.

    yalnız şöyle bir gerçek var, dünyadaki hiç bir oyun firması, böyle bir yoğunluğun stress testini yapamaz. dunya'da daha önce örneği bulunmayacak derecede büyük bir launch yaşandı. hatalar yapılmış olabilir, normaldir. yalnız şunu söyleyeyim stress test ile boyle bir launchu simüle etmek imkansizdir. (öğrendiğim kadarıyla da 5-10 milyon doları sırf teste harcarsanız olabilirmiş ama orada bile tamamen simüle edilemez deniyor).

    dünyanın en güçlü oyun firmasından bahsediyoruz activision&blizzard hem finansal, hem ekip, hem de var olan ekibin kalitesi açısından en büyük oyun firması ve bu ekip milyonlarca girişin olduğu gün kısa bir süre ve ertesi gün yaklaşık 2 saat boyunca(ki fark ettiyseniz tam herkesin işten dönüp eve gelip yüklendiği saatlere denk geldi, saat 8(avrupa için 7 civarı) olması tesadüf değil yani, random bir crash denemez buna) tekrardan belirli ölçüde hizmet veremeyen serverı tekrardan yerine koydu. bunun nasıl bir ekip çalışması olduğunu, işin büyüklüğünü biraz kendinizi onların yerine koyarak hesap ederseniz esasında tüm yaşananlara verdikleri teknik cevap oldukça hızlı ve başarılıdır.

    swtor'da yaşanan felaketlerin kaç gün, hafta sürdüğünü unutmayalım(oynamamış olanlar için bilgi verelim), onun arkasında da yine dünyanın en büyük oyun firmalarından ea bulunuyor, onla kıyaslarsanız farkı daha net görebilirsiniz. ilk haftalarda açılan bir ticketa ortalama 2 ila 10 gün arasında destek veren swtor ekibi ve launch esnasında bile açılan ticketlara 1-2 saat içinde dönen blizzard ekibi.

    tabi ki ne blizzard ne ea babamın oğlu değil ama uzun zamandır blizzard oyunları oynayan ve ürünlerini orjinal olarak alıp takip eden biri olarak söyleyeceğim blizzard piyasa bu konuda en donanımlı ve güçlü firmadır. hani bu adamlar yapamıyorsa gerçekten mantıklı bir açıklaması vardır, yıllardır bu sektörün içinde yüzlerce adamın akıl edemeyip bizim akıl ettiğimiz bir formülün gerçekçi olabileceğini, neden böyle yapmadılar lan diye atar yapmanın mantık ile bağdaşmadığını düşünüyorum.

    tüm bu açıklamaların yanında yarın öbür gün yapacakları hatalarda da savunduğum kadar da eleştiririm, blizz fanboy falan değilim onu da not düşeyim.

    -

    neyse ben esasında komik ve neşeli bir bilgiyi paylaşmaya gelmiştim,

    oyunun ilk easter egg'i bulunmuş bile

    http://www.theverge.com/…propriately-colorful-treat

    ahuahufofpa eyvaah çocuklar diyoruz, akşama yetişebilirsek gidip bulacaz orayı, ponniiieaaez!
2798 entry daha
hesabın var mı? giriş yap