33 entry daha
  • finale yaklaştıkça ardı ardına final tadında bölümlere alıştık. dumur üstüne dumur yaşatan bir bölüm daha geride kaldı.

    --- spoiler ---

    hainin kim olduğu konusunda milyonlarca teori üretildi. hepsi de gerçekten diziyi ve kitabı özümsemiş kişiler tarafından gayet mantıklı teorilerdi. zaten öyle güzel tasralanmış bir dizi ki, insan kitabı okuyor gibi oluyor. ama şu "kitaba sadık değil" diye çırpınan zihniyete iki çift lafım var. arkadaş mal mısınız? yok kitapta mesut yelek giymiyormuş, yok rıza baba akşamları da olsa içki içmezmiş, yok şu, yok bu. ulan hüsnü çoban'ın kitapta çocuklarına "manda yavruları" deyip de neden dizide "eşek sıpaları" dediğini bile kafaya takmışsınız. bazen kitaplar dizi formatına uyarlanırken bu tip ufak tefek oynamalar olabilir.

    neyse bölümler ilerledikçe öyle bir yola girildi ki hain rıza baba bile olabilir. hatırlanırsa s06e12'de rıza baba haini bildiği öne sürülen torbacı mücahit yakalandıktan sonra her zaman dediği gibi "alın şunu gözümün önünden" demedi. dikkat edilirse yüzünü biraz saklayıp sesini de ufaktan değiştirerek sadece "götürün" dedi. zaten mücait o esnada murat ve mesut'un kafakolunda hiçbirşey görecek halde değildi. bir de zeynep anne olamaz. çünkü murat s04e33'de çocuklarına "anneniz polisti ama dudakları her an pastanın üzerindeki mumları üfleyecekmiş gibi durmayan bir hatundu" demişti. bu durumda ilerleyen bölümlerde ya ekibe yeni bir polis gelecek ya da senaristler bize yeni sürprizler hazırlıyorlar.

    ayrıca pendik sapığının hüsnü çoban olma ihtimali giderek güçleniyor. şöyle ki, önceki bölümlerin birinde suat, hüsnü'nün gömleğinde bir kan lekesi görüp ruj lekesi sanınca ortalığı velveleye vermişti. hüsnü de her zamanki tepkisinden farklı olarak "ee şeyy" diye kemküm edip "evet, geçen gün bir banka soygunu daha önledim, oradaki yaşlı teyzenin biri beni öptü. ama öperken yanlışlıkla yakamı öpmüş" falan diye zırvaladı. normalde "ya yok kızım" diye atarlanan çoban, bu defa nedense saçmalamıştı sanki. nitekim hemen akabinde metin ve tekin'in porno siteden sipariş ettikleri ekipmanların eve gelmesiyle ortalık karışmıştı. işte süper zeki senaristler bizi böylesi olağanüstü şaşırtmacalarla ters köşe manyağı yapıyorlar.

    son olarak şu "aslında ekibin toplandığı merkez üs araftır" diyen angutlara sesleniyorum. bu mümkün olamaz. zira s05e20'de ekip ihbar aldıktan ve adresi öğrendikten sonra "olay yerine çok yakınız" diyen birine mesut'un "yaa biz hep böyle olay yerine yakın oluyoruz, yoksa efsunlu muyuz? ulan yoksa ölüp lost mu olduk, hiiooohahuha ver odunu" şeklinde tepki vermesi lost'la kafa bulan bir gönderme olarak algılanırsa, senaristlerimizin o taraklarda bezi olmadığı çok net anlaşılabilir.

    --- spoiler ---

    yeni fragmandan anlaşıldığı üzere dizi her zaman yaptığı gibi sisteme kafa tutacak ve ağzını açıp gözünü yumacak. umarız rtük'ün iyice işkillendiği bir dönemde bu tavrının arkasında cesurca durur ve baskılara karşı dik durur. ayrıca engin'in diziye dönebileceğine dair işaretler de verilmeye başlandı yavaştan. heyecandayım sözlük. bir de sezon finalinde üsküdar manyağı o çıkmalı, al sen o zaman ebenin ikametgah ilmuhaberini.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap