8 entry daha
  • muş'lu olan ilkokul öğretmenimin anlattıklarına göre, sokaktaki köpekler ve öyle ki kediler bile çoğaldıkları zaman köpeğin bastığı yere basınca abdestlerinin bozulduğuna inandıklarından(!) bazen köpekleri tüfekle vurarak temizlerlermiş..
    sürüleri için besledikleri köpekleri ise hiç mi hiç el sürmeden beslerlermiş ve onları yaşlandıkları zaman ise uğraşamayacakları için yine vurup öldürürlermiş.
    zaten eğer ki herhangi bir köpeğe yanlışlıkla deyerlerse de kendileri kızıl toprak ile 12 kez arka arkaya teyemmüm abdesti almak zorunda kalırlarmış(!)
    bu ve bu gibi nedenlerden dolayı da, şafii inancı(?) içinde bulunan kimseler sokak hayvanlarına hiç değer vermeyen, beslemeyen ve ellerinden geldiğince de kötü davranan kişilermiş.
    öyle ki, bu inanç(?) içinde olan devlet memurları görevleri olsa bile hiçbir köpeğe dokunmayan, yanından geçmeyen, şafii halkın geri kalanı gibi onarın yaşamasını, çevrede dolaşmasını istemeyen insan(?)lardan oluşurmuş...

    inançlara ve seçimlere olan saygı, bu inanç ve seçimlerin temelde neye dayandığı kesinlikle önemsenmeksizin sapkınlık içeriyorsa benim saygımı kazanamaz.
    dolayısıyla eğer bunlar doğruysa böyle bir dine, inanca ya da görüşe ne saygı duyarım ne de bu iğrenç görüş ve tutumları içinde barındıran şeyi herhangi bir ilahi dinden sayarım, görürüm.
    dilerim ki, tamamen bitsin bu türdeki topluluklar her nerede yaşıyor ya da yaşatılıyorlarsa..
27 entry daha
hesabın var mı? giriş yap