282 entry daha
  • izleyiciyi mesaj ve felsefik bombardımanlara maruz bırakan, değişik ve bir o kadar da güzel film.

    şimdi bu filmi beğenmeyen, vakit kaybı olarak gören kişiler var. açıkçası onları suçlayamıyorum çünkü kafaları "o yönde" çalışmıyor. o yüzden saçma geliyor bazı şeyler, ilişkilendiremiyorlar, anlatılmak istenileni anlamaya çalışmıyorlar yani. spoiler içeren 1-2 anektodla daha iyi anlatabilirim sanırım:

    --- spoiler ---

    mesela sonmi-451 karakterinin ilk başta yaşadığı hayatın bir benzerini çinde, tayvanda vb. birçok uzakdoğu ülkesinde an itibariyle yaşayan insanlar var. saatlerce çalıştıktan sonra fabrikaların yurt benzeri yatakhanelerinde kalıp, bayramda seyranda ancak ailesini görmeye gidenler var. filmdeki "müşteri" sınıfına hiçbir zaman katılamayacak, üretiminde çalıştığı teknolojik aletlere asla sahip olamayacak.

    mesela zachary'nin kabilesi ve öngörülüler. dünyada kıyamet benzeri bir olaydan sonraki bu yeni başlangıçta bir taraf kendisini dine vermiş, diğer taraf bilim ve teknolojiye vermiş. sonuç ortada; bir tarafta zachary gibiler ve kafasındaki şeytanlar, diğer tarafta öngörülüler ve füzyon motorları!

    bu filmi izleyince en basitinden yukarıdakiler kafanızda canlanmıyorsa, kendi küçük dünyanızda size mutluluklar. iphone 5 de yakında geliyo zaten.

    --- spoiler ---

    bu film hakkında tartışılacak, konuşulacak çok şey var. yukarıda bahsettiklerim en ama en basiti. karma, reenkarnasyon, eşitlik, cesaret vb. konularına girmiyorum bile.
371 entry daha
hesabın var mı? giriş yap