4 entry daha
  • türkiye'de çok az bulunan toyota arazi aracı modeli, türkiye'de bulunanların her versiyounundan edinmiş sürmüş uğraşmış biri olarak konuşacak olursam;

    en çok bulunan 2.4 benzinliler karbüratörlüdür, sıralı tüp takılamaz. 2.4 zaten küçük bir motordur 400 bin km den sonra verimi düşer çekmez, araba gitmez, tüple hiç gitmez, üstüne bir de 3 bin motor benzinli gibi yakar. alırken ve satarken çok sevindirir.

    2.4 dizelleri ya sonradan hilux motoru atılmıştır uyumsuzluk yapar, çekişi inanılmaz düşer.
    (ankara ataman'daki hamit usta, sonradan atılan hilux motorlu 4runnerların çekişini, motorla arasında olan bilmemne mili dişlisini değiştirerek çözdüğünü söyledi, ben denemedim ama denemekte fayda var derim)
    orjinal 2.4 - 2.5 dizel motoru (ki çok nadir bulunur) turbo da olsa bu aracı çekmediğinden keyifsiz bir sürüş yaşatmaktadır.

    3.0 dizelleri en iyisidir, ama zaten türkiye'de olmayan çok az bulunan bir model olduğundan 90 model her yeri dökülen üstüne motor yaptırılması gereken arabalara 40 bin lira gibi saçma sapan fiyatlar biçilmektedir.

    3.0 benzinlileri de iyidir, enjektörlüdür, tüple iyi uyum sağlar, yakıtı düşürür ama onlar da az bulunduğundan aynı şekilde motoru bitik, bütün elektirik aksamı dökülük arabalara saçma sapan fiyatlar istenmektedir.

    bunca kahrına rağmen, 4 tane alıp satmama rağmen, her birine tonla para harcayıp zarar etmeme rağmen hala her gün sahibinden de yeni bitane düşmüş mü diye aradığımdır.

    (not; 84-89 arası görürseniz, özelden bi mesaj şeyapsanıza ya)
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap