247 entry daha
  • v for vendetta'nın yazarı alan moore'un çizgi romanı ve aynı çizgi romandan uyarlanmış bir film.

    bu filmi hep x-men gibi, bir ne bileyim avengers gibi bir film sanmış, hiç de merak etmemiştim. klasik süperkahraman filmi diye uzak durduktan sonra, okuyacak çizgi roman ya da manga bulamayıp boşluktan başladığım watchmen çizgi romanı beni dumura uğrattı desem yeridir. (ki hala filmini izlemiş değilim.)

    benim gibi "süperkahraman hikayesi ya, hulk gibi radyasyona maruz kalıp süpergüç kazanan tipler falan vardır..." diye burun kıvıracaklara adadığım bu entry'de şundan bahsetmek isterim ki: hiç de öyle değil.

    süperkahramanların, süperkahraman olmayı seçmedikleri, insanlıkları, sorumlulukları, problemleri ve nükleer savaştan buram buram korkan bir dünyada yaşadıkları, dr. manhattan'ın hikayesiyle birlikte zaman olgusuyla ilgili mükemmel monologlar barındıran bir hikaye watchmen. diğer bir sevdiğim süperkahraman batman'in de insan olarak varoluş sancıları çekmesi, insan olarak taşıdığı sorumluluklar ve yaşadığı karanlık evren hoşuma giderdi, watchmen belki de bu yüzden beni bir süperkahraman hikayesi olmasına rağmen tatmin etti. filmi nedir ne değildir hiçbir fikrim yok ama çizgi romanı, hakikaten dünyanın en çok okunan ve en iyi çizgi romanlar listelerine baştan giren çizgi roman olayı hak ediyormuş.
458 entry daha
hesabın var mı? giriş yap