345 entry daha
  • öso ya da esad rejimi bir tarafında olmayan bir insan olarak uzun süredir bu suriye açmazını takip ediyorum. solcu ya da sağcı değilim, dolaysıyla gördüklerimi de ön tanımlı kalıplardan uzak, mümkün olduğunca mantık çerçevesinde değerlendirmeye çalışıyorum.

    benim bakış açıma göre, suriye'de ciddi bir insanlık dramı yaşanıyor. bunun sorumlusunun kim olduğunun da bence bir önemi yok zira geçmişin de bizlere gösterdiği üzere, bu işlerin sonunda, asıl acı çeken hep tek derdi kendi hayatını idame ettirmek olan masum halk olmuştur.

    anlamakta zorlandığım konu, hükümetin hangi akla hizmeten bir başka ülkenin iç politikasına bu oranda müdahele etme hakkını kendinde bulduğu. evet ben de suriye'nin zamanında pkk konusunda aynı haltı yediğine inanıyorum ama benim bildiğim dış işleri politikası, "ben senden daha uzağa işerim" ekseninde işletilmez, işletilmemelidir.

    bugun hatay'da bir patlama oldu ve türkiye cumhuriyeti tarihinin bir terörist saldırıdaki en önemli sivil kaybı yaşandı. resmi rakam en son baktığımda 42 di. umarım bu rakam değişmez ancak, halk olarak terör saldırılarına refleks bile gösteremeyecek kadar alışmamızın getirdiği tecrübeyle kayıpların artacağını düşünüyorum; umarım yanılırım.

    olanlar üzerine bir sürü senaryo yazılabilir. öso, esad üzerinde baskı yaratmak için yaptı diyebilirsiniz, esad türkiye'den intikam alıyor, öso'nun desteğini azaltmak istiyor diyebilirsiniz, cıa, mossad ve hatta orman cinleri, türkiye'yi olayların içine sokmak için böyle bir senaryo işlettiler diyebilirsiniz. komplo teorilerinin en önemli özellikleri, sıradan halk tarafından asla ispatlanamayacak olmalarıdır ve sadece çene/kalem çalıştırırlar.

    bana göre bu saldırının tek bir sorumlusu vardır o da türkiye cumhuriyeti'nin dış politikası üzerinden, türkiye cumhuriyeti hükümetidir. sorumlu bir hükümetin öncelikli görevi, olası bir saldırıyı engelleyecek güvenlik önlemlerini almak ya da olası bir saldırının faillerini engellemek/yakalamaktan önce, ülkenin herhangi bir bölümünü, bu tür bir saldırının gerçekleşebileceği platforma dönüştürmeyecek politikaları benimsemek ve uygulamaktır. halkın kanı aktıktan sonra, o yapmış, bu yapmış hesaplarının da kimseye bir faydası yoktur zira giden geri gelmemektedir.
947 entry daha
hesabın var mı? giriş yap