17 entry daha
  • burası gayet küçük bir şehir, gijon'la birlikte austrias'ın iki büyük şehri olarak geçiyor. keltik kökenliler bol miktarda olduğu için cafelerde gayda çalan tipler bir anda peydahlanıyor. gayette güzel yapıyorlar.

    şehir yürüyerek dolaşılabilecek büyüklükte, restauranlar ve cafeler bolca var. şehir meydanında, meclis binasının karşısından devam eden sokağa girdiğinizde sol tarafta bir pastahane var. orası ovieodo'un meşhur pastanesiymiş ince küçük çukulataları da meşhurmuş kadınlara hediye olarak alınırmış o çikolatalar. gidince deneyin.

    pilgrim'lerin uğrak yeri olan katedral'de gezip görmeye değer, katedralin içerisinde kutsal hazinelerin saklandığı bir bölüm var buraya parayla giriliyor. bence fırsatınız varsa girin, hazinenin kutsallığı kısmı sizi çok etkilemeyebilir ama bin sene önce inşa edilmiş duvarlara dokunmak insanı heyecanlandırıyor.

    bir de bölgeye özgü ağaç ayaklar üzerinde duran evler var. isimlerini hatırlayamıyorum birkaç ay oldu gideli. bu ayakların yukarıdaki evle birleşen yerleri yere basan yerlerine göre daha küçük yani çapı yukarı çıktıkça küçülüyor bunun nedeni de farelerden korunmakmış. o denli çok fare varmış yani. veba salgını dönemine denk geliyor mu diye sordum oradaki arkadaşlara olabilir dediler ama çokta emin olamadılar. bu evlerin merdivenleri de evin ynaında ama evle direk bağlantısı yok. ilk önce merdiveni çıkıyorsun sonra zıplayarak evin içine giriyorsun. ya da belki tahtadan portatif bir köprü olabilir. şehrin dışında biraz çıkınca bu evleri de görebilirsiniz.

    bir de şehrin hemen başladığı yerde bir tepe var sanayi tarafında bu tepede çok güzel restaurant ve cafeler var. tepeyi inip çıkan bisikletçilerin haddi hesabı yok. en üstte rio daki gibi bir jesus heykeli var ama o kadar büyük değil. yol üzerinde eski krallıklardan kalma saraylar var. şimdinin malikanesi kadar büyüklükte korumaya alınmış yerler. heryer yeimyeşil. ovieodaya kadar gitmişsiniz bir çıkıp gelin derim. tepe dedim ama yüksekliği de 800 metre civarında demişlerdi.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap