24 entry daha
  • 60.000 kisilik mac icin 700 kisilik jandarma polis kuvvetinin görevlendirildigi mac. bunun yaninda belcikali organizatörlerin söz konusu tribün icin iki tarafa da karisik bilet satmalari sonucu yer kavgasiyla baslayan izdiham tribünün cökmesine, insanlarin ezilip ölmesine yol acmistir. boniek'in düsürülmesi pozisyonu ise ceza sahasinin en az iki metre disinda yapilmasina ragmen ingiliz futbolcular hic ama hic itiraz etmemis hatta hakemin yanina bile kosmamislardir. liverpool'un efsane afrikali kalecisi (bkz: bruce grobbelaar) bu penaltiyi sola yatarak bir anlamda platini'ye at golü de gidelim havasinda yemistir cünkü sahada futbolcularin aklinin hepsi mac öncesi olaylarda kalmisti. juventus maca cikmak istememis italyan icisleri bakaninin ricasi üzerine maca cikmistir. hatta macin ardindan liverpool'un maci sattigini halk arasinda ima eden ifadeler kullanilmis bunun üzerine liverpool resmi aciklama yapip iddialari kesin bir dille yalanlamistir. türkiye'de olayin etkisi trt ekseninde tartisilmis olup detaylar asagida sizi bekliyor.

    --- spoiler ---

    mehmet barlas'in köse yazisindan...
    ... tabii bu arada bizim trt'nin habercilik anlayisini da tebrik ederiz. orada kan gövdeyi götürüyor ve sen bu olayi naklen yayinlamak imkanini elde etmissin... ama sesi duyulan spiker, gördügünü anlatmak yerine, futbol tarihinden yapraklar anlatiyor.
    demek ki, trt gercekten sahipsiz... bir genel müdür ya da bir haber dairesi baskani, bu durumu görünce atlayip kuruma gider ve spikerle temas kurup, "olayi anlat der" der.

    devlet bakani mesut yilmaz'in sorulan soruya verdigi yanit...
    ...televizyondan maci seyretmedim. zaten 1.5 saatlik arbedeyi vermenin anlami yoktu. yayini kesip müzik koymuslar. gayet normal. degerlendirilecek baska bir sey yok.

    trt haber dairesi baskani yardimcisi ceyhun baytur'un basin aciklamasi...
    ayni anda dünya boks sampiyonasi oldugu icin, futbol karsilasmasinin saatine ancak on dakika kala brüksel ile canli baglanti kuruldu. bu zamana kadar da vahim olaylar bitmisti. su anda görevli ekiplerimiz, cesitli avrupa ülkelerinde bulunduklari icin tansu polatkan tek basina brüksel'e gönderilmisti. bu nedenle kendisi yayin klübesinden cikamadi ve brüksel tv'sinin tüm dünyaya yayinladigi görüntüleri seslendirmek zorunda kaldi...

    --- spoiler ---
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap