82 entry daha
  • roboute guilliman'in da belirttigi gibi asil olay entry'lerin cogunda kendine yer bulan tek bir film degil; 1962'den 1989'a kadar devam eden filmler serisidir.

    bu filmlerden ogrendiklerimden bazilari "zato" kelimesinin japonca argoda "kor," ve "ichi"nin ise "en dusuk seviyeden masaj ustasi" demek oldugu. zatoichi'nin en buyuk numarasi bir nevi edo donemi robin hood'u olusudur. kalacak bir evi yoktur ve surekli seyahat eder. dusmanlarinin cogu kor olusundan dolayi kendisini hafife alarak hakkin rahmetine kavusurlar, ancak birkac bolum sonra unu tum japonya'ya yayilacaktir.

    bu film serisi boyunca babaannesi, hocasi; kardesi, ve muhtemel babasi ile tanisiriz. elbette bircok kadin da girer ichi'nin hayatina... gelelim "bir kor bunu gercekten yapabilir mi" sorunsalina: ichi 5-6 yasindan beri kordur, ve maceralarindan birinde dogustan kor olan bir kesisle karsilasir. ichi adami 10 metre mesafeden "hisseder," ama adam onu 25-30 metreden. bu detay da bu "yetenegin" gelistirilebilecegine dair bir goz kirpisidir sanirim senaristin.

    ilk bolumden baslayip son bolume kadar izlenesi, sonra ilk bolume tekrar goz atarak shintaro katsu'nun nasil yaslanmis oldugu ile soke olunasidir, huzunlenilesidir...*
25 entry daha
hesabın var mı? giriş yap