30 entry daha
  • türkiye cumhuriyeti tarihinde bir başbakanın yurtdışında kendi mevkisinden aşağı birinden yediği en büyük ayar olabilir.

    bu bile başlı başına durumun vehametini göstermektedir. sorun abd'nin dış politikasında gösterdiği saldırganlık, adaletsizlik veya seçicilik değildir. düne kadar sadece ve sadece yararına olmadığını düşündüğü devlet yöneticilerine verdiği ayarda bir açıklamayı bugün erdoğan için yapmış olmasıdır.

    konu abd'nin kuvvetli veya kuvvetsiz, kıskanılan veya beğenilmeyen bir ülke olması değildir. konu beyaz saray sözcülerinden birinin bu ülkenin başbakanına saldırgan derken haklı olmasıdır. delilsiz demek yalancı demektir. yanlış demek bilgisiz demektir. ve muhtemelen de haklıdır.

    konu erdoğan'ın açıklamaları ile haklı bir konuyu savunması veya savunmaması da değildir. konu elinde delil olmadan halkının karşısına geçerek yaptığı açıklamaları uluslararası platformda da yapabileceğini sanması, ancak karşısındakilerin ona duygusal, maddi veya politik bağının olmadığını anlayamamasıdır.

    nitekim konu tam olarak erdoğan da değildir. abd de değildir. beyaz saray sözcüsü israil hiç değildir. konu türkiye dış politikasının geri dönülmez yaralar almış olmasıdır. yaşanılan dış politika üretememe sorununun yönetilememesidir. türkiye'nin her geçen gün diğer ülkeler nezdinde değer kaybetmesidir.

    edit:imla
58 entry daha
hesabın var mı? giriş yap