44 entry daha
  • birkaç göze çarpan noktaya rağmen şu ana kadar çekilen en iyi türk korku filmi. hele (bkz: karadedeler olayı) yanında başyapıt kalır.

    --- spoiler ---

    faruk hoca'yı oynayan oyuncu gerçekten iyi oynamış. hoca, gayet sakin ve etrafına güven veren bir adamdı. orada olsam; bu adamın yanından ayrılmazdım. bu arada bazı yazarlar zafer hoca yazmış ama zafer hoca, (bkz: dabbe bir cin vakası) filmindeki hocanın adıydı. buradaki hocanın adı faruk.

    birçok korku filminde gördüğümüz hiçbir şey bilmeyen dangalak genç topluluğun, gördükleri karşısında hala orada durup, kaçmamaları gibi saçmalıklar yok. evet, burada da olayın üzerine gidiyorlar ama olaylar birbirine nedensellik bağıyla bağlı. ilim sahibi bir adam, yardım etmek maksadıyla kapıları birer birer aralıyor biz de en sonunda ne olacak diye merakla izliyoruz. bu arada eli sakat kadının kötü gibi gösterilip, iyi çıkması bence gayet tahmin edilebilirdi. ama refika'yla kızının öyle bir kumpas kurmasını beklemiyordum.

    filmin senaryosu iyiydi ama bazı yerlerde kopukluklar vardı. mesela; refika'yla kızı cinlerle bir anlaşma yaptıysa iş neden o kadar uzadı? niye kübra'yı o kadar rahatsız ettiler? refika'yla kızının filmin sonuna kadar yaptıkları sadece rolden mi ibaretti?

    ayrıca, tuvalet büyüsünü kimin yaptırdığını, definecilerin niye sare'yi canlı canlı gömdüklerini de anlayamadım. bu arada cin vasıtasıyla define bulup, sonra cin'i canlı canlı evin bahçesine gömmek nasıl bir psikopatlıktır amına koyayım? bir de madem sare ölmedi o halde neden başka birinin bedenine ihtiyaç duydu? ya da bu varlıklar söylendiği gibi enerjisiyse, hoca gömüldüğü yerden çıkardıktan sonra neden kaçmadı?

    bence bu kısımlar çok anlaşılır değildi. ama çobanın açıklamaları ve onun evinde geçen sahnelerde film baya iyi gidiyordu. hele en sonunda çobanın; ''lan ben nasıl arıycam? telefonum mu var?'' tepkisi hem gerçekçi hem de komikti.

    ebru doktorun, cinlerin varlığına inanması için daha ne olması gerekiyordu onu da çok merak ediyorum. ulan madem o kadar sorgulayan birisin en basitinden kübra'nın elindeki illuminati kınasının anlamını sorsana. bu arada o illuminati kınası neydi ya hu? madem hiçbir anlamı yok, filmde bundan hiç bahsetmeyeceksin o halde sırf ilginçlik olsun diye mi koydun?

    gerçi bunlara fazla takılmamak gerek. çünkü; tür korku oldu mu dünya'nın en iyi senaryosunda bile mutlaka saçma ya da hikayeye oturmayan bir ayrıntı bulabiliriz.
    --- spoiler ---

    sözün özü bundan önceki hasan karacadağ filmlerinin aksine oyunculukların gayet iyi olduğu, uzun süresine rağmen sıkmayan, gerilimli ve yer yer korkutan, iyi bir filmdi.
141 entry daha
hesabın var mı? giriş yap