5 entry daha
  • kendisinin yazdığı; türkiye'nin gözyaşları, kafkas ruleti, teşkilat, muhafız, hanedan ve hamuruna bir şeyler kattığı yeşil (mahmut yıldırım'ın oğlu murat yıldırım'ın yazdığı kitap); kırık kurşun (faik içmeli'nin hayat hikayesini anlattığı kitap) kitaplarını okudum. yine mahir kaynak'la beraber yazdığı sistemi yeniden kurgulamak ve rahmetli turgut özal'ın yazdığı ve selman hoca'nın yayına hazırladığı tarih ve miras kitaplarını da birkaç güne bitireceğim kısmetse. üstad bize deryayı gösterdiğinden dolayı artık bunlar yetmeyeceği için kendi yayın evinden (bkz: yakın plan) çıkan kayıp tarihimiz ı-ıı ve beraberindeki beş altı kitabı daha, öncelikli okunacaklar listesine ekledim. -ekim ayına kadar bitmez inşallah bu kitaplar hocam- ekim ayında operasyon isimli kitabı çıkacak, teşkilat serisine ait bir kitap olacak ve yine beni benden alacak (kısa bir kesit paylaşmıştı hoca facebook'taki sayfasında) gibi görünüyor.

    velhasıl bu adam derya kardeşim, her sayfada yeni bir şeyler öğreniyorum, afyonkeş gibi kitabını, yazısını bekliyorum, çoğu zaman da belgeli (kitapların geneli roman olduğu için her cümle yaşanmış değil tabii) konuşuyor ya en çok o zaten bağımlılık yapıyor; tabii bir de yazılarındaki muazzam tasvirleri ile sizi alıp içine attığı o müthiş manevi ortam. yaşıyorsun o anı, müziği, ışığı, kokuyu, mimikleri, duyguları hissettiriyor sana, oraya gidiyorsun o karakterle birlikte.

    bir de olaylara yukarıdan (bkz: god mode) bakma yeteneği kazandırıyor, her şeye zıplamıyorsun eskisi gibi. bu böyle olduysa sebebi şu olabilir diyorsun, ilişkileri, mesajları, bağlantıları sorgulamaya başlıyorsun deli gibi ama sonunda bir yerlere varıyorsun ve yaptığım analizler doğru çıkmaya görsün, o keyfi anlatamam işte.

    -şimdilik- son olarak şunu da söyleyeyim, şu an oturduğum semti seçmemde dahi en büyük etki selman hoca'nın kitaplarında geçen ve beni sirr'ı aramaya iten üsküdar sahneleridir. abimle yaşıttır selman hoca, keşke ağabeyim olsa, aynı kandan aynı candan olsak; yol arkadaşı olsak; ömrümü yanında tüketsem dediğimdir.

    hayata bakışımı değiştirdin, sayende derviş bir adam olup çıkacağız ömrümüz yeterse ey efendi! var ol efendi!
27 entry daha
hesabın var mı? giriş yap