4094 entry daha
  • spoiler'ımsı ufak bir saptama.

    --- spoiler ---

    bu diziyi farklı kılanlardan en önemlisi de şu sanırım, diğer dizilerde genel olarak bir kişi/bir topluluk/bir fikir yok edilmeye çalışılır. bölüm sonu canavarı bellidir yani ve daha ilk sezonda bilemedin ikinci sezonda belli olur bu ve finale kadar kovalamaç oynanır bölüm sonu canavarıyla. nihayetinde de bölüm sonu canavarı yenilir ve dizi biter. son bölümden önce de izleyenler "ne olacak?" sorusunu değil "nasıl olacak?" sorusunu sorarlar.

    gelelim breaking bad'e şimdi.

    breaking bad'de kahramanın nihai amacı ailesine para bırakmak. ama bir bölüm sonu canavarı yok. kim karşısına geçtiyse yere serdi ama hala işin içinden çıkamadı 5. sezona gelmişken. 2 bölüm öncesine kadar finalin kiminle olacağını bile bilmiyorduk. işte fark burada. 2 bölüm önce dizi bitebilecekken yine büyük bir ters köşe oldu ve "yok canım, bölüm sonu canavarı o da değil" dedi senaristler. "e kim lan o zaman?" dedik daha son bölümü izlemeden önce.

    özeti şu ki, son bölüme kadar tahmin bile edemiyorduk walt'un kime gideceğini, kimi öldüreceğini, kimin ne olacağını.

    son bölüme gelirken yukarıda bahsettiğim "nasıl olacak?" sorusuna gelemedik bile çünkü daha "ne olacak?" a cevap veremiyorduk.

    işte böyle de farklı bir dizidir breaking bad. yeri çok zor dolacak gibi.
    --- spoiler ---
5634 entry daha
hesabın var mı? giriş yap