112 entry daha
  • 17 yıldır yaşadığım yer. ilk taşındığımızda, market bile yoktu burada. siteydi, giriş-çıkış serbestçe yapılamazdı, kontrollüydü. son 7-8 yılda belediye olduktan sonra bırakın etrafını, içine bile siteler, binalar yapıldı. ilginçtir, yapılan hiçbir sitenin içinde de öyle parkmış, bahçeymiş yok. yani içlerinden en moderni yine emlak bankasının yaptığı, bildiğimiz bahçeşehir. yeni sitelerde fitnıs sentır, havuz gibi abidik gubidik şeyler var birbirine yakın ve eşek kadar binaların arasında.

    neyse eski toprak olarak "biz buranın yerlisiyiz ulen" diye her tarafa giydirmek istemiyorum. ancak içinde bile trafik tıkanıyor artık. nasıl bir yabancılaşma yaşadığımı anlatamam. eski halini yad etmek için gece üçte yürüyüşe çıkıyorum sakin sakin. bu sene nasıl bir kalabalığa ulaştığı okullar açıldıktan sonra ayyuka çıktı. şehir içine gitmek 2.5 saat bile sürebiliyor. yol boşken 25 dakika. bir de kiptaş buranın çok sağlam ağzına sıçacak bir yere 4.000 konut dikiyor şimdi. eğer bahçeşehir kuzeyden, karadeniz'in oradan 3. köprü yoluna filan bağlanamazsa bundan sonra düzelmesi imkansız. tüm ayrımcılığımla yeni gelenlerle eski bahçeşehir halkını da karşılaştırıp giydirme yapardım ama uğraşmayayım şimdi.

    bir gün içip içip yeni yapılan sitelere dadanacağım burada. hayır niye taşınıyor insanlar hala onu da anlamıyorum. lan bok gibi oldu yürü git şehir içinde otur bir farkı yok. beni benimle bırak. şimdi daha şehir dışı bir yer arıyorum sizin yüzünüzden. tahminimce 30 yıl sonra bulgaristan'a taşınacağım bu yüzden.
102 entry daha
hesabın var mı? giriş yap