25 entry daha
  • oyun sonu boss'u çıldırtıcı derecede zor oyun. ilk basamağı geçmek bile bu kadar zorken boss savaşının 3 basamaktan oluştuğunu öğrenmek oyundan soğumanıza neden olabilir. neyse ki kaptan isaac'in ftl el kitabı sayesinde oyun sonu bossunu kolaylıkla alt edebilecek ve bu güzel rogue-like'dan sıkılmaktan kurtulacaksınız.

    boss fight'ta kullanacağımız 2 önemli sistem var: ışınlanma ve görünmezlik. boss'un 4 birimlik shieldı ve hasar verdiğiniz sistemleri hemen onaran tayfası nedeniyle konvansiyonel silahların çok işe yaramadığını göreceksiniz. bu yüzden bossu rahatça indirebilmek için sonunda kadar upgrade edilmiş ışınlanma ve görünmezlik sistemine ve en az dört kişiden oluşan ve tercihen mantis ya da rockman ırklarından müteşekkil bir saldırı timine ihtiyacınız var.

    ilk etaptan başlayalım anlatmaya. farkedeceğiniz üzere boss'un 4 farklı silahı 4 farklı chamberdan yönetiliyor ve her chamberda bir düşman crewı var. buradaki anahtar nokta bu chamberların gemiyle bağlantısının olmaması. dolayısıyla içeriye ışınladığınız 2 kişilik saldırı ekibi içeride rakibi öldürerek sistemi bozduğunda silah tamir edilemiyor ve o silah o stage'lik devre dışı kalıyor. roketlerden başlayarak chamberlara tayfanızı ışınlayın. dikkat etmeniz gereken nokta üçlü lazere ışınlama yapmayacak olmamız. bunun nedenini sonra anlatacağım. beam laser, ion cannon ve roketler devre dışı kaldığında sıradaki hedefimiz düşman geminin gövdesinde tayfanın tümünü öldürmek. rakibin lazerleri dışında silahları indiği için bol bol zamanınız var taktik yapın. düşman ölmek üzere olan tafyaları kaçırarak medic chambera götürecektir. tam bu sırada medici roketlerinizle vurarak hem içerideki tayfayı öldürüp hem de medic chambera hasar vererek diğer tayfanın iyileşmesini önleyebilirsiniz. gövdedeki tüm tafya ölmeden kesinlikle gemiyi yok etmeyin. bu stage',n sonunda sadece lazer silahındaki eleman sağ kalmış olmalı. daha sonra gemiyi yok ederek ikinci stage'e geçin.

    bir sonraki stage'e geçtiğinizde rakip birkaç sistemini kaybetmiş oluyor fakat kalanlar tümüyle tamir edilmiş durumda oluyor. buna rağmen ölen tayfanın yerine yenisi gelmiyor. eğer o son adamı da öldürseydik gemi ai kontrolüne girecekti ve oto-repair olacaktı. fakat şimdi ışınlanma tayfamızın saldırısına tümüyle açık. yine lazer dışındaki silahlara adamlarınızı göndererek düşmanı silahsız bırakın. fakat burada düşman belli aralıklarla 10 drone la saldırı yapacak size. bu saldırılar ağır hasar verebilir. buradada görünmezlik devreye giriyor. drone saldırısı haber verildiği zaman droneların ortaya çıkmasını bekleyin ve görünmez olun. sırasıyla lazer dışındaki silahları, shieldı ve diğer sistemleri indirin. gemiyi yoketmeden içerideki tayfayı geri teleport etmeyi unutmayın.

    üçüncü stageın olayı düşmanın tüm tayfasını bizim gemimize saldırtması. fakat biz zaten tayfayı yoketmiştik :) ayrıca bir de yine önceden haber verilen çoklu lazer saldırısı yapıyor. bunu da görünmezlikle bertaraf edin. bir önceki stagedeki taktiği aynen uygularsanız bu stage'i de rahatlıkla geçerek boss'u yoketmemeniz hiçbir neden kalmıyor. geçmiş olsun.
30 entry daha
hesabın var mı? giriş yap