4 entry daha
  • japonya tarihi hakkında bol derin bilgi veren shoujo değil shounen olan animedir. biraz hüzünlü bir animedir ama konusu inanılmaz hızlı akar. aynı zamanda bilim kurgu içerir. dört seriden oluşur bunlardan biri ova serisidir. ilk iki sezon o kadar güzeldir ki su gibi akar gider. ancak ova bölümleri ve 3. sezonu için izlenmelidir diyemem. bu sezonlar çıkmasa da olurmuş diye düşünüyorum. bir de serileri doğru sırası ile izlemek çok önemli.
    shinsemgumi olayına hasta iseniz kesinlikle izleyin derim. çok fazla merakım olduğu için fazlaca shinsengumi konulu anime izlemişimdir ve inanın bu da diğerlerinden çok farklı bir shingensumi işler. çoğu animede suçlu gösterilen shinsengumi bu animede inanılmaz derecede haklı bir şekilde seyirciye sunulur. aşırı derecede samuraylık öğretilerine bağlıdırlar. izlerken biraz gintama yı da hatırlatır hani. karakterler aynı kişilerdir zira. hatta animeyi ilk izlemeye başladığınızda ciddiye bile almayabilirsiniz.

    animenin esas olayı hijikata ve animenin tek kadın karakteri chizuru nun başından geçenler ve aralarındaki ilişkiden oluşur. bazı bazı shoujo ya bağladığını görürüz bu sebepten.

    animede hastası olduğum tek adam hajime saito dur. çok karizmatik bir adam bir kere. çok konuşmaz, soğuk bir tavrı vardır, yandan bağladığı mor saçları ve tek gözünü örten kahkülleri vardır. anime boyunca bu adamın tek bir hatası bile yoktur. saito yu bize mükemmellik abidesi olarak sunarlar anime boyunca. evde alıp besleyesim geliyor, bende olmayan fangirl olayını canlandırmaya çalışıyor. *

    müzikleri güzeldir ancak fazla romantik biri olmadığım için pek dinlemedim. çizimleri eski çizimleri anımsatır bu yüzden biraz sevmedim ama nettir ve güzel çizilmişlerdir.

    animeyi izlemiş olmanız beğenilerinizi de değiştirmiyor.çok karizmatik bir hijikata sunmuş olmalarına rağmen hala daha en sevdiğim hijikata gintama da olan hijikatadır. shinsengumi de sigara tüttürmeyen mayonez hastası olmayan bir fukutaicho düşünemiyorum.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap