26 entry daha
  • olmayandır, yoktur, edebiyata sızamaz, edebiyat ona sığamaz; var olmadığı için kimsenin tekelinde değildir. ciddiye alıp uymaya gayret edenler yıllar sonra içinde kavruldukları gafleti bir gün sezerlerse eğer -ki o gün kutsal bir gündür, gerçek aydınlanıştır- geçirdikleri anlamsız sıkışıklık devrine lanet ederler, derler ki:

    "hiçbir şey bilmediğimi fark edeli çok oluyor, bildiğimi zannettiklerimin neredeyse tamamını yanlış bildiğimi ve doğrularını bulamayacağımı hatta doğrularının olmayabilebileceğini fark edişimle aynı vakitlere denk düşer, hiçbir şey bilemeyeceğimi anlamamsa yakındır, ve neredeyse aynı anda, bilinebilecek herhangi bir şey olmadığını ve bir gün bir şeyi bildiğimi zannedersem eğer her halükârda yanılmış olacağımı veya elbet bir vakit yanılacağımı veya yanılmış olduğumu anlayacağım bir vaktin elbet beni bulacağını biliyor olduğumu anladım. anladım ki, sadık kalınılacak hiçbir bilgi üretilemez."

    bu satırları yazarken sığamadığım ama uyduğum ve her yazacağım satırda yeniden sığamayacağım ve uyacağım kurallar bütünüdür. and içerim.
42 entry daha
hesabın var mı? giriş yap