3 entry daha
  • vegan kedi olur. kedi evde sicak sicak oturmak adina avlanmaktan vazgecip mama yemeyi kabul etmis bir hayvan oncelikle. demek ki degisime ayak uyduruyor. onune vegan mama konulan bir kedi bunu yiyorsa demek ki vegan kedi olur. yok yemeyip basip gidiyorsa bir ara bizim olmustur ama ona kotu davranmisiz demektir. 'mama tamamdi ama etsiz mama yok artik o kadar degil cok nankormussun insan evladi" diyebilir. bazi kediler kabullenirken bazilari kabullenmez, kabul edenlerin torunlari evrimde ev kedisi olmaya devam etme yolunda daha avantajli olurlar cunku daha kolay uyum sagliyorlar demektir.

    kedi kopek mamasi sektorunun tutsak ettigi hayvanlar: kedi mama yemeden once can aliyordu. sokakta, dogada, fare kus gibi. insan evinin icine daha cok girip adina mama endsutrisi olusturulunca fare ve kus canlari yerine buyuk kucuk bas hayvanlarin canlari almaya basladi. yemek kutlesi olarak dusunelim: kuslar fareler mi, ahir ve kumes hayvanlari mi? her 10000 fareye karsilik 1 dana mesela. burada vicdaniniz ne diyor, siz karar verin.

    ama en guzelini vegan yapiyor, ozveriyi kediden istiyor. "sen bitki ye, buna karsilik kuslar, fareler, koyunlar, tavuklar, danalar vs rahat etsin, mama endustrisinin tutsak ettigi hayvan sayisi azalsin" diyor. "cunku sen caglar boyu cok rahat geldin, apayri bir ibnesin, evde sicak sicak oturup nutuk cektin, ama digerleri senin icin canini verdiler, senin kadar escinsel got hayvani bir yaratik gormedim" diye de ekliyor.

    sozlukteki sizlerin hepinizin kedisi var lam ben biliyorum. kedicisiniz siz. onun onune vegan mama koyun, yerse ne mutlu size. artik her zaman degil ama ara ara vegan mama verin. hayvanli mamadan daha pahaliysa koymayin ama eger oyle bir sey varsa konuyu bastan incelemek lazim. bu kedinin yavrularina daha sik araliklarla, onun yavrularina daha da sik araliklara... boyle boyle bir kac kusak sonra vegan kediye ulasilir belki.

    son sozum de kedilere; o mamayi yiyin siz de, biraz ozveri de siz gosterin ibnelik yaratmayin zipzip bir sekilde mirmirliga devam.
84 entry daha
hesabın var mı? giriş yap