31 entry daha
  • tum yaz gunlerimi berbat etmesine ramak kala caresine baktigim sacma alet.

    bir insan evine nicin tavan vantilatoru taktirir anlamis degilim. yani siradan bir apartman dairesinden bahsediyoruz tavanlari yuksek bir malikaneden degil. gercekten anlam veremiyorum o zimbirtinin odanin ortasinda donup durmasi nasil bir zevk anlayisinin urunu. kahve mi burasi ya da bilardo salonu veya ofis mi yoksa bekleme salonu mu?

    bir gece uykumdan kulaklarimda inanilmaz bir basinc ve cok dusuk seste bir ugultuyla uyandim. sanki motoru calisan bir arabanin camina kafami dayamisim ve uyumaya calisiyorum hissi vardi. anlam veremedim yataktan kalktim, kalktigim an basinc kesildi kafam rahatladi. odadan ciktim hic ses yoktu. balkona ciktim baska bir yerden mi geliyor acaba diye balkonda bile sessizlik hakimdi. sanirim bir sey calisiyordu ve sustu diye dusundum yataga gectim. kafami yastiga koymamla birlikte basinc tekrar doldu kulaklarima o kadar rahatsiz bir his ki anlatamam. nereden geldigini cozemedim. polis cagirsan rezillik olur bak benim odada bir basinc var ama ses yok diyerek ne anlatabilirim diye dusundum. gecenin koru oldugu icin komsulara da soramadim. o gece zindan oldu yatmak. uyuyamadim sersem gibi uyandim sabah.

    yan komsuma sordum senin evde gece calisan bir alet var miydi bir ses duydun mu diye hayir dedi. alt komsuma sordum yattigim odayi tarif ederek bu odada bir alet calisiyor mu dedim. vantilator var abi dedi. tavan vantilatoru taktirmislar odaya ama vantilatoru sabit tutmak zor oldugu icin dogal olarak tavanda bir demirle baglantisini yapmislar. e haliyle motor dondukce altindaki serinliyor ama motor demirleri titrettigi icin bana basinc ve titresim olarak geliyordu. uyuyamiyorum kapatirsaniz sevinirim dedim tamam dedi kapatti.

    ardindan birkac gece serin havalar basladi. ses yok, ben mutluyum filan ta ki birkac gun onceye kadar. aciyor kapiyor, tum gece acik tutuyor. sabah uyanirken ettigim kufurlerin haddi hesabi yok. rahatsiz oluyorum dedim takan yok. bir sabah siddetli bir bas agrisiyla uyandim. yatagim igrenc bir titresimle kafami deliyordu, kulaklarimdaki basinc hissini tarif edemiyordum. en yuksekte mi calisiyordu ne yapiyordu bilmiyorum ama cok daha siddetliydi. yataktan cikmakla kendimi alt katta bulmam bir oldu.cok sinirliydim ve bu sefer derdimi gercekten anlatmaya calistim. ilk baslarda sanirim pek onemsemiyorlardi ne kadar ses gidebilir modundaydilar ama sonunda gercekten igrenc bir his oldugunu anlatabildim sanirim.

    simdi bu zimbirtiyi evinize taktiracaksaniz ne olur ustunuzdekileri de dusunun ben boyle bir olay ne gordum ne duydum. basima gelmese boyle sey mi olur bile derdim. zaten sanirim o yuzden alt kata anlatamadim derdimi. simdi merak ettigim bir sey var bu alt komsu eylemlerimiz devam edecek derse :) ben bu basinc icin nerelere basvururum kime anlatabilirim derdimi bilmiyorum. bileniniz varsa ve soylerse de sevinirim. su an rahatim hic ses yok, umarim butun yaz devam eder. bir tavan vantilatorunden bu kadar meseleyi cikartiyorum ama yasamadan anlatilacak bir his olmadigini tekrar soylemek isterim. gecelerimin katilisin zalim vantilator.
48 entry daha
hesabın var mı? giriş yap