8 entry daha
  • şu an tekrarını seyrettiğim ve "içme sularındaki ve besinlerdeki tehlikeler" konusu tartışılan "öteki gündem" programında itici derecede ukala bir tavra sahip kişi.

    zat-ı alileri gdo'lu gıdaları seviyormuş. (bizzat kendi ifadesi.) karşısındaki gıda hareketi lideri kemal özer ise buna şiddetli bir şekilde karşı çıktığında ise cevabı "ben bunu doktor olmayan biriyle tartışmam" oluyor. üstelik karşısındaki kemal özer gayet efendi ve kibar bir biçimde buna cevap vermediği halde buna benzer beyanlarını program boyunca sürdürdü. kaldı ki kemal özer gdo meselesinde bu konuda yurt dışında yapılmış araştırma sonuçlarını gündeme getirdiğinde bile bunlara karşı tavrı gene bu oldu.

    bir de gdo konusunda sürekli olarak ve sadece abd'yi örnek göstererek gdo'lu gıdaları temize çıkartmaya çalışıyor. e, peki ya avrupa birliği? avrupa ülkeleri? avrupa'da gıdalarda gdo'nun kullanımı son derece kısıtlı ve kurallara bağlı. abd'de ise bütün gıda üretimi devasa özel tekellere bırakıldığı ve halk resmen bu devlere kurban edildiği için gıda konusunda abd'de bildiğiniz vahşi batı kuralları geçerli. abd'de bir üretici ürününün üzerine "gdo yoktur" bile yazamıyor!

    bir de gdo kullanımında bu abd'li şirket ve lobilerinin sürekli tekrarladığı "gdo olmazsa açlık olur, yeterli gıda üretemeyiz!" iddiasını tekrarlayıp duruyor. halbuki bunun son derece saçma ve boş olduğu bizzat abd'li bilim adamları tarafından bile yanlışlanmış durumda. karşısındaki kemal özer de buna karşı araştırma sonuçlarını getirince bu sefer bozuk plak gibi tekrar başa dönüyor: "doktor değilsiniz, bu konuda liyakata sahip değilsiniz" vs. demeye.

    not: sonradan kendisi de açıkladı, uzun süre abd'de doktorluk yapmış. sağ olsun, abd'nin tarım politikasını da ellerinde tutan gıda ve tohum tekellerinin bütün propagandalarını içselleştirmiş, bayraktarlığını yapmakta. bu tezleri için abd dışında bir kaynağı da yok tabi ki. aynı şekilde ab neden gdo konusunda bu kadar katı? sorusuna bir cevabı da...

    yazık, üzüldüm gerçekten. keşke abd'de kalsaydı da şu propagandayı kendi halkına karşı yapmasaydı...

    edit: tartışmanın hararetli bir anında "siznkiler mutlak doğru mu?" sorusuna "ben bir doktor olarak bu konuda çalışmışsam benimkiler mutlak doğrudur!" cevabını verdi. maşallah böyle bir kibir de görmemiştim epeydir tv'lerde. peki bu konuda çalışan bütün doktorlar, gıda konusunda çalışan uzmanlar seninle aynı fikirde mi? bilhassa abd dışında çalışan doktorlar?

    edit 2: unutmuştum bak, aşılı ağaç ile gdo'yu aynı şey olarak anlattı! ya kendisinin bir doktor olarak (sürekli bunu vurguladığı için söylüyorum) gdo konusuna hakimiyeti bu kadar, ya da çarpıtma yaptı.
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap