534 entry daha
  • kuzenimle bu yaz, artık 26 yaş indirimli biletini alma hakkımızın dolmasına az bir süre kala, gerçekleştirdiğimiz hede. yazan çok olmuş ama ben yine özellikle mali konularda somut rakamlar vermek istiyorum, ki henüz gitmemiş ama gidecek olanlara bir faydası olur belki.

    öncelikle başlangıç noktamız köln'dü. erasmus dolayısıyla orada bulunduğum için vize-pasaport gibi ülkeden çıkmadan önce yapılacak masraflar konusunu atlıyorum. ayrıca köln'den amsterdam'a normal biletle geçtik ve interrail biletimizi amsterdam'dan ayrılırken ilk kez kullandık. böylece aslında 22 gün sürmesi gerekirken 24 gün sürdü.

    ayrıca belirtmem gerekir ki kalacak yer konusunda bir gece feribotta, bir gece garda, bir gece de trende geçirmek dışında otelde kaldık; 2 kişi olduğumuz için dorm tarzı değil 2 kişilik odalar tercih etik. nispeten iyi yerlerde kaldık. bu noktada herkesin farklı tercihleri olabilir, dolayısıyla otellere verdiğimiz paraları herkes kendi meşrebine göre daha az olarak hesaplayabilir. parayı esirgemediğimiz bir diğer nokta da hızlı trenler oldu. zaman kazanmak açısından ek ücretleri vermekten kaçınmayarak olabildiğince hızlı trenleri kullandık. bu da tercih meselesi sayılabilir. ama bazı rotaları hızlı tren olmadan kullanmak bazen çok meşakkatli bazen de çok zaman kaybettirici olabiliyor, bunu da göz önünde bulundurmak gerek. geceleri de çok fazla dışarı çıkmışlığımız olmadı, sigara da kullanmıyoruz. nispeten sakin ve emekli interraili yaptık denebilir. yemekten de çok kısmadık, paellamızı pizzamızı spagettimizi yedik ispanyada italyada. işte bunlar hep tercih.

    seyahate başlamadan evvel vize-pasaport-çanta (ki bunlara yuvarlak hesap 200 euro falan diyebilriz) vs. haricinde;

    - 22 günlük interrail bileti 346 euro
    - valencia-ibiza gidiş dönüş feribot bileti 100 euro
    - köln'den amsterdam'a 29 euro tren bileti

    masraflarımız oldu.

    -amsterdam: 2 gece. 118 euro ( 66 euro otel). müzelere girmedik, bot turu yaptık. tabi red light'ta harcanacak paranın ucu açık, detay vermeyeyim, ilgili başlıklarda bulunabilir.

    (amsterdam-paris tren ücreti: 16,5 euro)

    -brüksel: 10 euro. amsterdam'dan parise geçerken aktarma noktamız olduğu için birkaç saat üstün körü gezdik.

    -paris: 2 gece. 97 euro (53 otel). eyfele daha önce çıktığım için çıkmadım, louvre'a ab oturma izniyle ücretsiz girdim. onları da katarsanız bir 30 euro daha ilave edilebilir.

    (paris-barcelona tren: 26,5 euro)

    -barcelona: 3 gece. 196 euro (80 otel). nou camp turu yaptık, flamenko izlemeye gittik.

    -valencia: 27 euro. ibiza'ya burdan gideceğimiz için günübirlik buraya geçtik, akşam gemimiz vardı.

    -ibiza: 3 gece. 221 euro (128 otel). (aylar öncesinden gidiş dönüş 100 euroluk biletle feribotu kullandık, onu başta söylediğimden fiyata dahil etmiyorum). 1 geceyi yolda gemide geçirip sabah ibizaya indik. ibiza'da club'a giremedik, haddimizi bilmek durumunda kaldık. siz bize bakmayın, girin. bir 100 euro daha ekleyin ama tabi bu hesaba.

    -valencia: 1 gece. 27 euro (17 otel). ibiza'dan tekrar buraya döndük. ibizadan dönüşte gemide gece geçirmek mümkün olmuyor çünkü gemi gündüz geliyor, geceyi mecbur valenciada geçirdik.

    (valencia-nice toplam tren ücreti: 18,30 euro)

    -nice: 3 gece. 193 euro (150 otel). valencia ya da barcelonadan nice'e geçmek biraz zahmetli, mecbur epeyce aktarma yapmak gerekiyor. bu aralıkta bir geceyi avignonda garda geçirmek zorunda kaldık, daha doğrusu garın önünde. yağmur yağdı sabaha kadar, 1 metrekarede ayakta dikildik 5 saat. bu ayrı bir konu tabi. nice'te geceleri kalıp gündüzleri cannes ve monakoya gittik 1'er gün, zira yarım saatlik mesafede buralar nice'e. 1 gün de nice'e ayırdık.

    -cannes + monako: 15 euro. casinolara girmek isterseniz tabi burada da ucu açık bir gideriniz olabilir. biz niyetlendik ama kısmet olmadı.

    (nice-roma: 3 euro tren)

    -roma: 3 gece. 186 euro (85 otel). kolezyum'a girdik, vatikan'a giremedik kapalıydı o tarihlerde. vatikan için bir 14 euro daha eklemek gerekiyor buraya.

    -floransa+pisa: 1 gece. 55 euro (28 otel). müzelere girmeye vaktimiz yoktu, bence 1 gün ve 30-40 euro da sırf müzeler için ayrılabilir, hatta planlanıp ayrılmalı.

    (floransa-venedik tren: 10 euro)

    -venedik: 50 euro. gondol için 80-100 euro eklemek isteyen ekleyebilir.

    (venedik-viyana gece treni: 9 euro)

    -viyana: 2 gece. 119 euro. (58 otel). 2 müzeye ve freud'un evine girdik.

    -münih - tekrar köln. köln'den istanbul.

    velhasıl en baştan itibaren, interrail biletiyle birlikte 2000 euro civarı gitti. yanımıza aldığımız 1400 euro kadardı. rahat rahat bir interrail yapmak istiyorum diyen birisi baştan bi 2300-2500 hazırlayıp 1800-2000ini yanına alırsa aradığı rahatı bulur. biz çok kasmadık, ne lükse kaçtık ne sefalet çektik. kalacak yer-yemek gibi şeylerden kısarak bahsettiğim 2000 de 1500e kadar indirilebilir diye düşünüyorum.

    bu rotayla, trenlerle, şehirlerle vs ile ilgili sorusu olan varsa memnuniyetle cevaplamaya çalışırım.

    edit: yazan tüm fiyatlar kişi başıdır.
285 entry daha
hesabın var mı? giriş yap