88 entry daha
  • bebek yapım bakım onarım facebook kapalı grubunda bir yorumda çok güzel anlatılmış. şöyle:

    "konuşarak, devamlı çocukla konuşarak. anlatın. hayatında sürpriz olmasın. hayatı çok düzenli olsun. dünyayı yeni keşfediyor. bir sürü şeyi anlıyor, ama hçbirşeyi kontrol edemiyor. ne zaman ne yiyeceğini, ne zaman dışarı çıkacağını, anne-babasının eve ne zaman geleceğini, ne giyeceğini, ne zaman seyahate gideceğini, ne izleyeceğini. hiçbir şey onun boyunda değil. bir sürü şeyi anlamıyor ve anlamadığının da farkına varmaya başladı. siz o uyurken uyumuyorsunuz, belki eğleniyorsunuz. sizin başka arkadaşlarınız, belki işiniz, başka bir dünyanız var. onun yok. insanları tam anlamıyor, bedenini tam anlamıyor, dünya nasıl işler tam anlamıyor.

    siz bu durumda neler hissederdiniz, biraz onun gözüyle bakın.

    inat etmeye başladığında, onu dinlediğinizi, anlamaya çalıştığınızı hem beden dilinizle, hem sesinizle, hem sözlerinizle gösterin. söylediklerini ona tekrar edin. sinirlenmeyin, bağırmayın. istikrarlı olun.

    istemediği birşeyi yapmak zorunda olduğunda, seni anlıyorum, ben de yapmak istemiyorum. ama yapmalıyız deyin. gün boyunca neler yapacağınızı anlatın. doktora gidecekse, canı acıyacaksa, seyahate gidecekse, misafir gelecekse önceden bilsin. biraz olsun kontrol edebildiğini hisseder.

    gerisi sabır. bol bol öpmeye devam edin :)"

    aysuda kolemen
182 entry daha
hesabın var mı? giriş yap