2 entry daha
  • ereksiyon sorunu yaşamanın bir başka söylemi. ereksiyon yaşayan erkekler ve eşleri, kendilerini güvensiz, sinirli, heyecanlı, depresif, şaşkın, çirkin ve mutsuz hisseder. bir erkek her ortamda ilişkiye girmeli (havada, karada denizde), tanımadığı bir kadınla her ortamda bu işi yapmalı, seksi erkek adam başlatır. erkek seksi hiçbir ortamda reddetmemeli." gibi erkeğin beynine işlenmiş yanlış inanışlar, aslında erkek cinselliğinin en büyük düşmanıdır. örneğin aşırı alkollüyken bir kez başarısız olmuş bir erkek için yukarıdaki yanlış inanışlar geçerli ise artık her ilişki erkekliğini sınamak için bir sınav haline dönüşür. kişi artık cinselliğin çekiciliğinden çok bu işi nasıl yaptığına odaklanır ve sorunu devam eder gider.

    yaşla bu sorun artar ancak yaşlanmanın mutlak sonucu değildir. sosyal, psikolojik ve bedensel yaşama ciddi olumsuz etkileri olabilir. türkiye de 40 yaş üzeri erkeklerin %69’u bu sorunu kısmen ya da tamamen yaşamaktadır. genel nüfusta bu oran %10-20 civarındadır.

    risk faktörlerinin en önemli ve sık olanları:

    yaşlanma, damar sertliği, şeker hastalığı, kalp, böbrek, karaciğer hastalıkları, uyuşturucu, alkol, sigara ve bazı tıbbi ilaçlar...

    psikolojik sorunlar

    aşırı stress (özellikle işe bağlı), depresyon, kötü bir çocukluk dönemi, cinsel bilgisizlik, geçmişte yaşanmış cinsel taciz, genelev yada benzeri deneyimdeki başarısızlık, eş ile yaşanan uyumsuzluk olarak sıralanabilir.
124 entry daha
hesabın var mı? giriş yap