9 entry daha
  • memento, insomnia, following, doodlebug filmlerini yönetmiş, ayrıca memento'nun senaryosunu da yazmış olan yüce bünye. 30 temmuz 1970 te londra'da doğmuş, 7 yaşında altında boklu donuyla babasının kamerasını yürütüp çekim yapmaya başlamıştır. universite'de ingiliz edebiyatı okumak suretiyle tahsilini tamamlamış keza bu esnada çektiği kısa film doodlebug la da ortama feci dalmıştır. daha sonra s/b bir uzuuuun film olan followingi çekmiş ve roterdam kaplan ödülüne layık görülmüştür.

    2000 yılında muhteşem eser, olağanüstü film mementoyu cekmis ve ortalıgın amına koymustur. almadıgı ödül, kırmadığı rekor kalmamıştır. daha sonra bir norveç filminin yeniden çekimi olan insomnia yı çekmiş ve al pacino ve robin williams gibi yıldızlarla çalışma fırsatı bulmuştur. film de oldukça güzeldir, seyredilmesi lazımdır.

    şu anda 135 milyon$* bütçeli batman begins filmini çekmektedir. muhtemelen gelmiş geçmiş en iyi batman filmi olacaktır. daha sonra da the exec adlı bir çizgi roman uyarlamsını çekecektir.

    kanımca şu anda dünyanın en yetenekli yönetmenidir...
1564 entry daha
hesabın var mı? giriş yap