1844 entry daha
  • bence bu sezon clara tam olması gerektiği gibi. clara'nın bu halleri olmasa doctor'un ruh hali de ortaya çıkmaz ki diye düşünüyorum.

    matt smith'li doctor clara için "canlı, sürprizlerle dolu" yaz aşkı gibi bir şeydi. dahası o doctor, clara için bir kahramandı. dünyanın ve evrenin kurtulması için ona ihtiyaç var diye düşünüyordu. ek olarak clara'nın da ona ihtiyacı vardı. bunun için 7.sezonda kendini feda etti, doctoru tüm zamanlarda kurtaran kişi oldu.

    peter capaldi'li doctor bize doctorun ne kahraman, ne de anti-kahraman olmadığını gösteriyor. daha önce de dediğim bu doctor yaptıklarını değil ama geçmişi üzerinden kendini sorguluyor bence. çünkü hem kendi ölümünü gördü hem 7. sezon finalinde gallifrey'i yok edişi ile yüzleşti. clara'ya, clara'nın istediği şekilde ihtiyacı yok doctor'un. doctor ayın karanlık yüzünde bu sezon ve clara da bundan bocalıyor bence. (kezbanlıktan değil yani) doctora veda etmeye hazır değil ama aslında çoktan yaz aşkına veda etti. her bölüm bir 3. kişi ile clara'nın doctorla ilişkinin yorumlaması, sorgulanması bence bu çıkmazları çok iyi veriyor. matt smith'li doctorla ne olduklarını biliyordu ama peter capaldi'li doctorla olan ilişkisinin adı yok. pink'i seviyor olmasına rağmen doctor'dan vaz geçmemesi bundan. yaşayarak anlamaya çalışıyor.

    bana şeyi hatırlatıyor. nasıl behzat ç. savcı esra'nın ölümünden sonra beşe bölünüp her biri başka şekilde hayatını sorguluyordu ya, bu doctor da (8.bölümde kadının bedenini izlerken gördüğümüz gibi daha önce yatakların altındaki canavarı aradığı bölümde gördüğümüz gibi) birden fazla kendisi ile konuşur oldu.

    artı daha önceki doctorlardan farklı olarak yanındaki yoldaşlarının neler yaşadığını dert ediyor ama müdahale etmiyor. belki de bir vedaya hazırlanıyoruzdur. doctor kendi varlık sebebini sorgularken belki de en sonunda ona ihtiyaç kalmadığına karar verir.
3549 entry daha
hesabın var mı? giriş yap