54 entry daha
  • bazı saçma yerlerini saymazsak uzun zamandır izlediğim en iyi gerilim filmiydi. bitirdiğimde karnımda bir ağrı hissettiğime göre ve iyi ki böyle bi dünyada yaşamıyoruz lan dedirtiyosa o ütopya filmi benim için iyidir.

    ütopya deme nedenime gelince birkaç kafa karıştırıcı şey var. yani yukarda da dediğim gibi bu kadar derinlemesine düşünmemek lazım ama ben bu tarz bir şeyi izleyince sırf hobi olarak biraz ayrıntı düşündüğüm için bir iki şey buldum.

    --- 1 ve 2. film spoilerı ---

    -filmden biraz anlaşıldığı gibi purge amerika'da geçen bir gece. uçak bileti alacak parası olan insanların bir gece ülke dışına neden çıkmadığına 1-2 saniye değinilebilirdi. örneğin diğer ülkeler daha da bokmuş ve o gece değil her gün suç oranı fazlaymış gibi gibi.

    -o 12 saatin dışında kalan sürede o 12 saatte yapacağın işleri kolaylaştıran şeyleri yapmanın da illegal olması lazım. yani 12 saatte eve girebileyim diye o 12 saatin dışındaki bir zamanda gelip evin bariyerini kırmak gibi. ya da arabalarını bozalım da yolda kalsınlar, purge zamanı geldiğinde keseriz bunları mantığı gibi.

    -normalde böyle bi olay var diyelim purge başlamadan saatler öncesinden evde toplanır herkes. son saate alışverişini bırakan yığınla insan vardı. son güne bırakılır da azcık düşün ilerisini 2 saat sonra sokakta millet birbirini kescek hala alışveriş derdindesin. bu ilk filmde de komiğime gitmişti. purge'e 5-10 dk var bizim aile yemek masasında "aa çok hızlı geçmiş zaman" deyip zırhlı kepenkleri * indiriyolardı. e mal şunları sabahtan kapatsana ne artizlik yapıyon son ana bırakıyon manzarası mı bozuluyo evin. bak elin adamı girmiş o sırada içeri zaten. (şu mal kızın sevgilisi)

    -şu yaşlı teyze ve kurşun geçirmez camdan avı izleyen kitle neden ölmedi? yaşlı kadının ölmesini çok istedim. hadi diğerlerini pek bilmiyoruz da gösterselerdi bari. o kız azcık birilerini öldürseydi intikam için. spartacus'teki gibi sahneler bekledim ezenlerin ezildiği.

    -12 saatin başlangıcı ve bitişi çok keskin. bu ilk filmde de vardı biraz. bitiş sireni çaldığı anda herkes oh be bitti havasına giriyor. bitiş sireninden 1 dk sonra birini vursan kim nerden anlıcak o 12 saat aralığında yapmadığını? zaten ortalık kan gölü araya kaynatabilirsin bence. adli tıp o kadar gelişmişse bilemem tabi.

    --- 1 ve 2. film spoilerı ---

    şimdilik aklıma gelenler bunlar ama dediğim gibi hobi olarak düşünüyorum bunları. bi siki beğenmeme timine sokmayın beni pls sevdim baya gerçekten. cidden.
42 entry daha
hesabın var mı? giriş yap