53 entry daha
  • based on a true story temalı filmleri ne kadar çok sevdiğimi tekrar bana kanıtlayan filmdir. yani gerçek hikaye olsun, ilham verici olsun başından kalkamam böyle filmlerin.

    ayrıca filmle beraber alan turing gibi bir dahinin henüz 41 yaşında böyle öldüğünü öğrenmenin ne kadar acı verici olduğunu hissettim. lan düşünsenize böyle bir bilgisayar dahisinin başında eşcinsellik gibi saçma bir baskı altında olmadan otuz yıl daha çalışmalarını, fikirlerini sürdürebildiğini? teknoloji gerçekten çok şey kazanabilirmiş, yazık olmuş.

    --- spoiler ---

    10/10 luk bir film değil belki, ama grubun enigmayı çözerkenki aşamaları gayet güzel. ki bu tarz filmlerde esas karakterlerin o "aydınlanma" sahnelerine ayrı bayılıyorum arkadaş. böyle kamera karakterin yüzüne yavaşça yakınlaşır, sonra çat! diye fikir bir anda beyninde patlar. bu filmde bence gayet iyi sahnelenmiş.

    -komutan denningston rolünü oynayan tywin'e de ukala komutan rolü ne çok yakışıyor arkadaş. game of thrones'ta da böyleydi adam. şimdi ölüp göçüp gittiğini hatırladım da üzüldüm*
    --- spoiler ---

    ekstra not: ayrıca bu filmin 20 şubat'ta gösterime girmesinin mantığı nedir? daha bir ay var lan. neredeyse bütün ülkelerde aralıkta girmiş salondan çıkacak bile. dünyada en geç gösterime girecek üçüncü ülkeyiz. kimse de gidip izlemez herhalde malum ortamlara hazır düşmüşken.
353 entry daha
hesabın var mı? giriş yap