• [(bkz: wilhelm genazino)wilhelm genazino] kitabı.

    arka kapaktan:

    "aramızda bir sessizlik oluyor. yatış pozisyonumuzu değiştiriyoruz, yorgan hışırdıyor. başlattığımız tartışma içimde öncekinden de şiddetli bir biçimde devam ediyor. traudelle bu tür konuşmalar yapmaya alışık değilim. ayrıca gerçekten korkuyorum. bana göre bu konuşma bile çok korktuğum yıkımın gizlice başladığının bir işareti. şimdi biraz kafa dağıtmayı çok isterdim, ama cinsel birleşmeden sonra televizyonu açmayı ikimiz de kaba buluruz. fakat burada böyle karanlıkta yatıp duramam da. yalnızlık normal de, birdenbire ortaya çıkması öyle iğrenç ki."

    hayatı, hayatın içindeki görünmez detayları bizler gibi yorumlamakta olan bir kahramana sahip yazar. altını çizdiğim satır aralarından birkaç örnek:

    ...
    iki kişiyken yalnız olmak istemiyorum.
    ...
    o zaman da yine susuyorum çünkü her insanın kendi içinde yalnız olduğunu, ayrıca bu yalnızlığın kötü bir şey olmadığını söyleyemiyorum. kendi içlerinde yalnız olduklarını şiddetle inkar eden bir sürü insan olduğunu biliyorum. onlardan biri de traudel.

    ...

    ister istemez susuyorum ama şu evlilik konusunun en azından şimdilik kapanmasından memnunum. melankolik yabanileşme dediğim şey başlıyor içimde. kendime acıyıp içten içe sızlanıyorum,

    ...

    aşk, güçsüzlüğün başka bir adı zaten.

    ...

    sıkıntı, aslında kimsenin görmek istemediği kadar açık davranmaya zorlar bizi.

    ...

    hülasa, okuyunuz efendim, iyi gelir.
63 entry daha
hesabın var mı? giriş yap