• not: entry ve olay duyurudaki bir arkadaşa ait. sözlüğe taşımamı rica etti.

    aslında bu olaya kısaca 20.02.2015 turkcell rezaleti, ya da turkcell’in akıl almaz şark kurnazlığı diyebiliriz. 20.02.2015 tarihinde peru'ya gerçekleştirdiğim seyahat esnasında tsi 11:52'de 008882222002 telefon numarasından şahsıma ait telefon numarasına çağrı geldi.
    bu numaradan da kısaca bahsetmek istiyorum. numarayla herhangi bir tanışıklığım, ilgim yoktu daha öncesinde. 26.02.2015 tarihli aşağıdaki linkteki haberde bu numaradan insanları dolandırdıkları yazmakta

    ben bu numaradan habersiz bir şekilde peru’da saat 04:52 olduğu için uyuyordum. telefonumun çaldığını duyunca gelen çağrıyı meşgul tonuna aldım. akıllı yurtdışı tarifesi aboneliğim vardı öncesinde.
    turkcell’in web sitesinde herhangi bir görüşme yapmadığım müddetçe tarifenin aktive edilmeyeceği belirtilmekte

    meğer ben telefonu meşgul tonuna aldığımda görüşmüş sayılıyormuşum (?!) turkcell'den gelen sms'le artık akıllı yurtdışı tarifemin aktive edilmiş olduğunu, 49 tl ücret yansıtıldığını öğrenmiş bulundum. konuyla ilgili kendi web siteleri üzerinden şikayet oluşturdum. sözde görüşmemi incelediklerini, 1 dakika boyunca görüşme yapmış olduğumu ifade ettiler. ilgili tarifenin detaylarından bahsettiler. ticari ahlaka aykırı bir şekilde, görüşme yapmadığım halde ücret yansıtılmasını gerçekten anlayamıyorum. hattımda hiçbir şekilde telesekreter, yönlendirme vb. bulunmamakta.
    hakkımı aramak için nereye gideceğimi bilmiyorum. aldığım cevapsız çağrının iphone ekran görüntüsünü, müşteri hizmetleri kavramından bihaber turkcell’in şikayetime verdiği cevabı ve btk’ya yazdığım şikayeti de paylaşıyorum. bu şikayetle ilgili henüz bir yanıt gelmedi. 49.-tl değil olay, insanın enayi yerine konması. benim bunu teknik olarak ispatlayamacağımı bildikleri için 49.-tl’yi cebimden almakta tereddüt etmeyen türkiye’nin teknoloji devinden (?!) söz ediyoruz. numaramı en kısa zamanda diğer operatörlerden birine taşımayı düşünüyorum. 15 senedir kullandığım operatörün bu şekilde hırsızlık yapacağı aklıma gelmezdi. servisi, kalitesi iyi derdim. maalesef o da bitmiş. elveda turkcell.
    1
    2
    3
    takdiri kamuoyuna bırakıyorum
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap