6393 entry daha
  • baş edilmesi gereken bir sağlık durumu gibidir. insanın içinde yaşayabileceği ideal dışı bir çok durumdan yalnızca biridir yalnızlık. migrenden çok da bir farkı yoktur böyle düşünüldüğünde.

    nasıl baş edileceğini öğrenmek, kabullenip kabullenmemek, rahatsızlık ya da keyif duymak tamamen insana özgüdür. birinin reçetesinin bir başkasına fayda sağlamayacağı nadir durumlardandır. hem zordur hem de kolaydır. basittir yalnızlık, çünkü diğer çilelerden farklı olmak üzere, tek kişilik bir çiledir bu.

    mutlak yalnızlık neredeyse imkansızdır. kimseyle konuşmamak, kimse ile aynı ortamda bulunmamak biz insanlar için neredeyse imkansızdır. içinde bulunulan durumdan çok hissedilendir yalnızlık. çok güzel bir şarkıyı ilk keşfettiğiniz anda paylaşacak kimsenin akla gelmemesidir. dışarı çıkmak istendiğinde insana eşlik edecek kimsenin olmamasıdır. büyük ya da küçük, bir acıyı paylaşacak kimseyi bulamamaktır. herkesi geçici görmek, kimseye güvenememek, kimseyle iyi anlaşamamaktır. ne kolay başlayan, ne de kolay biten bir histir.

    zaman zaman, hak etmediğiniz halde yaşadığınız histir yalnızlık. kalabalık bir ailenin içinde, sizi seven insanlar olduğunu bildiğiniz halde yaşadığınızdır. her zaman mantıklı olması gerekmediğinden olsa gerek, şaşırtıcı derecede yaygındır bu, bilirim, bilirsiniz. bir başkasının gözlerine bakarken gördüğünüz boşluğu aynada gördüğünüzde hissettiğiniz, yalnızlıktır. anlarsınız işte, ne çok insan yalnız. sanki bir salgın halinde yayılıyor, kök salıyor insanların içine. kimsenin birbiriyle paylaşamadığı, ortak dertlerin adı oluyor yalnızlık.

    edit: imla
14964 entry daha
hesabın var mı? giriş yap