231 entry daha
  • efsane bir bölümle 2. sezonu bitirmişler. aslında bölüm o kadar efsane değil ama son sahnede öyle bir şey oldu ki hassiktir deyip yerimden sıçradım. bu bölümle ilgili incelenmesi gereken ve biraz çizgi roman bilgisi gerektiren konuları aşağıda spoiler ibaresinin içine koydum. bölümü izlemediysen bundan sonrasını okuma diyorum yani.

    --- spoiler ---

    ilk olarak coulson'ın skye ile yaptığı konuşma ne anlama geliyor? şu anlama geliyor secret warriors kurulacak. normalde çizgi roman versiyonunda nick fury tarafından skrull istilasından önce kurulan gizli takımın adı bu ama burada coulson fury'nin yerini alacak ve yine daisy(skye) takımın saha lideri konumunda olacak. 3. sezonda bu takımın kuruluşunu ve gelişimini göreceğiz yani.

    ikinci merak edilen konu su altında çözünerek balıkların kanına karışan, oradan da insanların sofralarına kadar ulaşan mavi kristaller var. bir ihtimal bu balık yağları bir sürü insanın ölmesine sebep olacak ve ayrıca gizli kalmış inhuman'ları da ortaya çıkaracak. diğer ihtimal de normal insanları öldürmeyecekler ama bu seçenek saçma olurdu çünkü (bkz: tutarlılık)

    üçüncü ve en belirsiz olan konu ise o siyah sıvıya dönüşen kaya şeklindeki şey ne? ve jemma'ya ne yaptı???? ahahah burası çok iyiydi. hiç beklenmeyen bir anda çok iyi bir şekilde vurdu. çok başarılıydı. şimdi. elimizde siyah taş/sıvı ile ilgili neler var bir bakalım. gordon'ın dediğine göre inhuman'lar için öldürücü. nasıl öldürücü bilmiyoruz. taş/sıvı inhuman'lara karşı tepki veriyor. onlar yakındaysa sıvıya dönüşüyor. ve hatta şekil değiştiriyor. insanlar yanındayken farklı inhuman'lar yanındayken farklı desen veya deliklere sahip. tahminime göre jemma kree kanı taşıyor ve gizli kalmış bir inhuman. bu durumda normalde ölmesi gerekir. taş sıvıya dönüştüğüne göre jemma'nın inhuman olması lazım. ama ya taş o şekilde öldürücü değilse. ya kişiye inhuman'lara karşı kullanabileceği güçler veriyorsa. mesela onları pasifize edebilecek güçler. ayrıca jemma rolünü oynayan elizabeth henstridge'in marvel ile olan kontratı devam ediyor. bu da onun ölmeyeceğini ama değişebileceğini gösteriyor.
    diğer ihtimal de taşın bir çeşit teleportasyon cihazı olması. ben bu ihtimali pek mantıklı bulmadım açıkçası. geçmişte kree'lerin dünyada kalan kree kanı taşıyan insanları avladığını ve bu yüzden saklanmak zorunda kaldıklarını biliyoruz. bu taş belki de o silahlardan birisidir. dizinin yapımcıları bu taşı çizgi romanlardaki herhangi bir hikayeden almayıp kendileri uydurdukları için her şey olabilir aslında.

    --- spoiler ---
348 entry daha
hesabın var mı? giriş yap