• organ bağışı kişinin isteğine göre öldükten sonra organlarının alınıp, ihtiyacı olan birine verilmesini sağlıyor. bu düşünceli insanların oranı oldukça düşük ve sırada bekleyen binlerce insan var. bu insanların dışında milyonlarca insan organ bağışını yanlış biliyor ve milyonlarca insan da organ bağışı hakkında hiçbir şey bilmiyor.

    peki organ bağışı yapmayan insanların organları nereye gidiyor? ne işe yarıyor? sırada binlerce organ bekleyen insanların umutları toprak altında çürüyor. herkesten zorunlu olarak organ alınsa buna bir çözüm bulunabilir.

    --- spoiler ---

    tedavisi sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar, tüm dünyanın olduğu gibi, ülkemizin de en önemli sağlık sorunlarının başında yer alıyor. türkiye’de, organ ve doku nakli bekleyen hastaların sayısı her geçen gün artıyor. özellikle kalp ve karaciğer nakli bekleyen hastalar, uygun organ bulunamaması nedeniyle hayatlarını kısa süre içinde kaybediyorlar.
    --- spoiler ---

    bu insanlara yazık değil mi?

    --- spoiler ---

    organ bağışı dini inançlara aykırı mıdır?

    -kesinlikle hayır. islam dini de dahil olmak üzere tüm büyük dinlerde organ bağışına aykırı bir durum yoktur.

    diyanet işleri başkanlığı din işleri yüksek kurulu, 6/3/1980 tarih ve 396 sayılı kararı ile organ naklinin caiz olduğunu bildirmiştir.

    bu kararla; organ bağışı insanın insana yapabileceği en büyük yardım olarak nitelendirilmekte ve "organınızı vereceğiniz kişi yaptığı iyilik ve fenalıklardan kendisi sorumludur" denilmektedir. kur'an-ı kerim’de de “kim, bir insanı, bir can karşılığı veya yeryüzünde bir bozgunculuk çıkarmak karşılığı olmaksızın öldürürse, o sanki bütün insanları öldürmüştür. her kim de birini (hayatını kurtararak) yaşatırsa sanki bütün insanları yaşatmıştır." beyan olunmuştur.(maide suresi, ayet 32)

    --- spoiler ---

    dini açıdan da hiçbir sakıncası yok. bir gün ülke yönetiminde söz sahibi olursam ilk yapacağım uygulamalardandır. ben ülke yönetiminde söz sahibi olmadan organ bağışı yapın, lütfen.
284 entry daha
hesabın var mı? giriş yap