7 entry daha
  • cuma akşamları yayınlanan panorama programını yayından kaldıran radyo kanalı. haluk imamoğlu ve safa mürsel kafa kafaya verir, haftanın genel bir siyasi değerlendirmesini yapardı. seviyeli, sakin bir programdı. elbet sakin olacak hepsi yalama üstadı. 2 saat boyunca ver allahım ver. chp'den girip ergenekon'dan çıkarlardı. vesayet aşağı, vesayet yukarı, türban şöyle, asker böyle. yer misin yemez misin. gel zaman git zaman, takkeli-kravatlı hırsız kardeşler soygundan dönerken yolda tartışma çıkardılar. ganimeti bölüşürken birbirine girdi enayiler. kasaturalar çekildi, makineler ateşlendi. tapeler, dinlemeler derken bizim zevzeklere konuşacak bir şey kalmadı. oysa ne güzel kurmuşlardı tezgahı. diz dize oturup bi chp'ye çakıyorlardı, bi mhp'ye.

    peki noldu? ne olacağı var mı. evli evine, köylü köyüne. yılların programını şak diye kaldırıp, arşiv kayıtlarını şuk diye sildiler. bundan gayri onlar düşman kardeştiler. aslında tam olarak düşmanlık değildi bu. korktular sadece. biraz da ele güne karşı utandılar. filler tepişirken ezilen çimen görüntüsü vermek hoş olmazdı. o kadar zaman omuz omuza işkembeden salladıktan sonra yumurta gibi tokuşturulmak zorlarına gitti. oysa ne güzel kurmuşlardı tezgahı. diz dize oturup bi chp'ye çakıyolardı, bi mhp'ye, bi chp'ye, bi mhp'ye. (gerçi onlarda az değildi)

    bugün aynaya baktıklarında ne düşünüyorlar acaba? bence sürekli acaba diyorlar kendilerine. "acaba doğru tarafta mıyım? savaştan sağ çıkacak mıyım acaba?" çıkacan ulan çıkacan merak etme. tıpkı necip fazıl'ın özal'a verdiği nasihatte dediği gibi. "tank gibi olmalısın turgut. hem hızlı yol almalı, hem araziye uymalısın" eee burası kurtlar vadisi. yarının ne getireceği belli olmaz. çanlar çaldığı vakit tükürdüğünüzü yalamaya yüzünüz olmalı. (bkz: hüseyin gülerce) sonra sularla birlikte bir çiçeğin bedenine yürüyeceksiniz. oradan şiirin özüne ulaşacaksınız. ismail tongar okuyacak, fethullah ağlayacak. damlaların özüne bir arı konacak. belki o arı ben olacam. şimdi yıkılın gözüm görmesin.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap