5 entry daha
  • bir otome oyun uyarlaması olduğu için zaten 1-0 yenik başlayan, lanet gibi senelerdir bir türlü bitmeyen seri. 3 sezon animesi çıktı, 5 bölümlük ova çıktı, iki tane film çıktı, özel bölümü çıktı, çeşit çeşit oyunu çıktı, çıktı da çıktı bitemedi. animenin 3. sezonunda artık fujoshi'lere olta atalım diye mi yaptılar bilmiyorum ama esas karakter bu sefer bir delikanlı oldu, ama bl yönünde bir aksiyon da olmadı. çok zorlasalar adam gibi bir şey yapabilecekken bok edip bıraktılar. vampirliğe falan ne gerek vardı yani? shinsengumi bu yahu, ölüye de mi saygınız yok japonlar?

    dediğim gibi bir otome oyun uyarlaması olduğu için esas kız bu kadar sünepe bir karakterdir; hatta karakteri yoktur. çünkü bu oyunu oynarken kız siz oluyorsunuz. ben anime çıkmadan önce oyunun çizimlerini görüp kim bu katanalı cool adamlar diye merak edip hakuouki'yi bulmuştum. okita'lı kısmı oynayıp salya sümük ağlayan kızlar, oyunun sonunda harada'dan çocuk yapmayı başardığı için övünen tipler* falan, aslında leş bir ortam olduğu belliydi. ne var ki serde saç fetişizmi olunca, hijikata'nın saçlarını bir sağa bir sola savurduğu animeyi izlemek farz oldu; ama sonradan serinin bitmek bilmemesi nedeniyle pişmanlık duydum. zaten sonra o saçları da kesti. tuhaftır, animenin tek sevdiğim yeri de "lanet olsun batılılaşıyoruz beyler" diye milletin kimonolarını çıkarıp pantolon gömlek giydiği, saçlarını kestiği yer olmuştur. kendi kültürüm yok edilmiş gibi bildiğin üzüldüm orada.

    uzun lafın kısası, tarihtir samuraydır diye izlemeyin. alakası yok. özellikle ikinci sezonda anime daha tarihi takılsa da aldığım wikipedia desteğine rağmen bana çok da bir şey ifade etmedi. illa bulaşacaksınız gidin oyununu oynayın bari, en azından çizimleri çok daha güzel ve istediğiniz shinsengumi üyesini tavlayıp kendi mutlu sonunuzu kendiniz yaratabiliyorsunuz*.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap