103 entry daha
  • yakın arkadaşlar dexter holland ve gregory kriesel, 1984 sonbaharında gitmeyi çok istedikleri bir punk konserine bilet bulamayınca yaşadıkları hayal kırıklığı sonucunda "madem konsere giremiyoruz biz de kendi konserimizi veririz" diyerek kriesel'in kuzeninin evine giderler. kuzenin bir grubu vardır ve müzik aletleri, amfiler garajda hazır durmaktadır. amfileri son sese ayarlayıp gitarlara asılırlar. tek bir nota bilmedikleri halde iki saat boyunca gürültü yaptıktan sonra kendilerini çok daha iyi hissettiklerini fark ederler ve orada manic subsidal'ın (grubun ilk ismi) temeli atılır. uzun süre bir hobi olarak devam eder (dexter "sadece eğlenmek için çalıyorduk, yoksa piyasa müzik yapardık zaten. biz asıl birbirimizin evinde bira içip takılmayı seviyorduk" diye anlatır).

    10 yıllık çalışmanın ardından efsane s.m.a.s.h albümü gelir ve kimsenin (özellikle 1987'de "bizden bir bok olmaz" diyerek gruptan ayrılıp hayatına bir jinekolog olarak devam eden davulcu james lilja'nın) beklemediği bir başarı yakalar. o zamanı en güzel gitarist noodles anlatır:

    "smash'i yaparken bir punk yapım şirketiyle (epitaph) anlaşmalı basit bir punk grubuyduk. albüm patladığında neredeyse korkmuştuk. bu, bizim gibi gruplara olan bir şey değildi. biz, müziği ve bassçının annesinin evinde bira içmeyi seven dört elemandık sadece."
82 entry daha
hesabın var mı? giriş yap