7 entry daha
  • türkiye'de yetişen niteliksiz öğretmen sınıfına ait yazar. diplomasında öğretmen yazıyor sadece. öğretmenliği insana sadece kitaptakini anlatmak kadar bilen adamların öğretmen olduğu bir ortamda hangi toplumların gelişmesini bekliyorsunuz ki?

    çocuk bu lan, çocuk. yanlış eğitilmişse, bunu düzeltecek olan sensin. bu çocuğu yanlış eğitmişler, o yüzden ben de ağzını burnunu kırıyorum. çok üzgünüm ama kırıyorum. aslında kasiyer bile olamayacak bir adamım, ama işte şansa puanım sadece buna yettiği için öğretmen oldum, o yüzden çocuk dövüyorum.

    umarım bir gün velinin teki gidip ağzını burnunu kırmaz bu arkadaşın ama gerekli yerlere şikayetini yapar. ha ağzını burnunu kırarsa da "haa demek ki ben de dayaktan anlıyormuşum, başka çaresi yoktu velinin" diyerek; veliden helallik alır. o da bir ihtimal.

    bakıyorsun, hor görülmeye, aşağılanmaya, itilip kakılmaya, dayak yemeye, insan gibi davranılmamaya alışmış insanlar da bu adamı koruyorlar. tipik bir türk'sünüz arkadaşlar. insan hakları gibi kavramlar sizlere uzak. bu bakımdan gelişiminizi tamamlayamamanız sizin suçunuz değil; sizi döven, bu arkadaş gibi öğretmenler.

    siz yine de ne bir çocuğu, ne de bir kadını dövmeyin. belki gelişiminizde bir ilerleme olur.

    edit: entry'sindeki küfürleri ve şiddeti anlatan kelimeleri yumuşatmış beyefendi. ah canım. ne de olsa üzülüyor çocuğu dövdüğü, kafasını eli ve duvar arasında sıkıştırdığı için. tüh.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap