15 entry daha
  • sürekli harcanıyor efendim durduramıyoruz!

    daha dün, yani 2015 yılının dokuzuncu ayında suriyelilere harcanan 7.6 milyar dolara şaşırıyorduk. kaşla göz arasında 1 milyar dolar daha uçurmuş bunlar.

    şu "harcama" terminolojisini acilen terketmeliyiz. yoksa sayaçların milyar milyar artması kaçınılmaz olur. sen bu milyarlardan söz ederken ağzından "harcandı" diye bir kelime çıkıyorsa o milyarlar senin götüne girmiştir, bilesin. bilançoya harcama kalemleri sütunundan değil, birilerinin "kazanç" kalemleri sütunundan bakmaya başlasan iyi olur.

    gören de paralar hakikaten zavallı suriyelilerin ihtiyaçlarına gidiyor falan sanır.

    olm karşında kömür diye toprakla karışık cüruf parçalarını çuvallara doldurup on üç yıldır vatandaşa veriyorum diye kamu kaynaklarını hiç acımadan inek gibi sağan bir çete var. kendi halkına bunu yapan, elin arap köylüsünün gözünün yaşına mı bakar?

    unutma! harcandı out, birilerinin cebine girdi in. misal, suriyelilere ekmek tedarik işi bir yandaşın. ekmek bakkalda 1 lira, bu yandaş kamu hazinesinden alıyor ekmek başına 3 lira. bir başkası çadırları satsın. 1000 liralık çadır suriyeli kampına 10 bin lira. inanmıyorsan sayıştay raporlarına bakarsın, şayet sayıştay'ı koyduğun yerde bulabilirsen.

    veya şöyle düşün; sana sekiz buçuk milyar harcasalar sen hayatını riske atar mısın ege sularında? sana sekiz buçuk milyar harcasalar dilenmene gerek kalır mı kırmızı ışıklarda? oturursun oturduğun yerde misler gibi, ekmek elden su gölden. bu paranın, kamplardaki (kamp dışındakileri saymadık) toplam 500 bin suriyeliye gittiğini varsaysan adam başı 17 bin dolar yapıyor. kısaca, dört milyar ağaç diktik palavrasının bir başka türlüsü.

    .

    zorunlu okuma parçaları:

    1. (bkz: suriye'ye yardım işinden akp'nin indirdiği para/#51868768)

    2. (bkz: suriyeliler için 2 milyar dolar harcamak/#37984455)

    .

    tanım da eksik kalmasın: enayi parası.

    .
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap