15 entry daha
  • ispanyol menşeli sıradışı bir zombi filmi. aslında filmde "zombilik müessesesi" neredeyse sadece bir metafor ve sadece popüler kültür açısından ilgi çekmesi için konulmuş. yoksa holywood'un suyunu çıkardığı standart etli-kanlı-ısırmalı pek bir sahne yok filmde. sadece zombi mevzusunun bazı klişeleri üzerinden yararlanılmış.

    özellikle ilk bölümün temposu oldukça düşük bulunabilir. hele ki zombi tarzında aksiyonel durumlar içermesi beklenen bir film için. ikinci yarı daha hareketli ve tür olarak dram-gerilim gibi. kesinlikle korku başlığında yer almamalı.

    film aslında zombi-dönüşen "returned" metaforundan hareketle; faşizm , nefret suçu bunun üzerinden yürüyen toplumsal gerilimlere ilişkin bir bakış açısı yakalamaya çalışmış. bunu da baş roldeki çiftimiz üzerinden hikayeleştirmiş. başrol oyuncuları; özellikle kadın oyuncu oldukça başarılı.

    modern hayata, metropol yaşamına, insanın hayatta kalma güdülerine, toplumsal faşizm yanında kendi mikro yaşamımızdaki bencillik ve bir yönüyle faşizme ciddi göndermelerle dolu.

    boş bir seyirlik değil, daha iyi de olabilirmiş ama zombi gibi suyu çıkmış bir mevzudan oldukça orijinal ve eli ayağı düzgün bir film çıkarılmış. imbd'de aldığı puanın kesinlikle üstünde bir değeri var.

    filmde yer alan iki adet kır evi ise hem mimari hem doğa açısından muhteşem. kuzey amerika'da bir country ev ; bence dünyada cenneti var etmek.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap