6 entry daha
  • görmüş geçirmiş olmanın sadece maddi anlamda olmadığını tekrar hatırlatan başlık.

    tanıdığım biri sosyal medya ortamlarında uzun bir süredir "kocadan görme değil babadan görme" olduğunu vurgulayıp duruyor. bu nasıl görgüsüzlük, bu nasıl kendini düşürmektir anlamıyorum. burada "görme" dediği şey maddiyattan başka bir şey değil ne yazık ki. ama onda suç bulmuyorum aslında, suç zenginliği, görmeyi, doymayı hep başka birileri tarafından edinilen bir şey olarak gören toplumda.

    bir kadın aileden zengin olabilir, her ihtiyacı karşılanmış, istediği her şey olmuş olabilir. başka bir kadın evlendikten sonra bu şeyleri kazanmış olabilir. çok normal. normal olmayan bunun üzerinden insanların kimliklerini inşa etmeleri, birbirlerini doymuş, doymamış olarak nitelendirmeleri.

    "şık bir yerlere gidip keyifli vakit gecirme ihtiyacı" hissettiğinde bunu yapması için birini beklemek yerine çalışır, paranı kazanır, kendin gidersin. illa ailen ya da kocan, sevgilin, arkadaşın mı götürmeli ben bunu anlayamıyorum.

    bir kadın kendi başına bir birey olarak görülmüyor maalesef, ya ailesi ya da kocası tarafından belli bir yere geliyor düşüncesi hakim. ve işin acı kısmı bunu en çok kadınların yapıyor olması.

    bir insan, bakın kadın ya da erkek demiyorum, maddi durumu ne olursa olsun, ailesi ya da başkası üzerinden var olmaya çalışmayıp kendi ayakları üzerinde durabildiği ölçüde bu hayattan tatmin oluyor. umarım bunu bir an önce anlarlar, yoksa daha çok mutsuz olurlar bu hayatta.

    şu güzel cumartesi sabahı kahvaltımı yapmış keyif çayımı içerken denk geldim başlığa, sinirlerim zıpladı yemin ediyorum. kadın-erkek olmak değil de insan olmaya odaklansanız biraz hayat çok daha güzel bir şey olacak.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap